Binance, Bitcoin çekimlerini neden askıya aldı?

Dünyanın en büyük kripto para borsaları arasında görülen Binance, Bitcoin çekimlerini askıya aldığını duyurdu. Yatırımcılar ise Binance’ın bu kararı neden aldığını merak ediyor. Peki Binance, Bitcoin çekimlerini neden askıya aldı? Yanıtını haberimizde...

13.06.2022-16:16 - (Son Güncelleme: 13.06.2022-16:16) Binance, Bitcoin çekimlerini neden askıya aldı?

Kripto para dünyasının en büyük borsalarından birisi olan Binance, yaptığı son dakika açıklamasında Bitcoin ile ilgili bazı işlemlerin askıya alındığını açıkladı. Kripto para yatırımcıları ise endişeli bir şekilde Binance’ın bu kararı neden aldığını öğrenmek için arama motorlarını yoğun bir şekilde meşgul ediyor.

Binance, Bitcoin çekimlerini neden askıya aldı?

Binance’ın Twitter hesabından yapılan açıklamada sistemlerde teknik bir sorun olduğu ve bu nedenle Bitcoin başta olmak üzere çeşitli kripto para işlemlerin durduruldu belirtildi. 

Binance Bitcoin çekimleri

Binance’ın kripto para işlemlerini yeniden ne zaman devreye sokacağı ise henüz netlik kazanmadı.

Daha önce bir başka kripto para borsası olan Celcius da piyasa koşulları sebebiyle takas, transfer ve çekim işlemlerini geçici olarak askıya aldığını açıklamıştı. Celcius, kararın almasının nedenini likiditeyi dengelemek olarak belirtmişti.

ABD’de yükselişe geçen enflasyon sebebiyle FED’in sıkılaşma tedbirleri uygulaması sonucunda kripto para piyasasında da kötü günler yaşanıyor. Kripto para birimlerinin lideri olarak görülen Bitcoin Aralık 2020 ayından beri en düşük seviyesine bu ay ulaşmıştı. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal