Binali Yıldırım'dan Önemli Açıklama! Sonuç Değişebilir

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, önemli açıklamalar yaptı. Yıldırım, "Her sandıkta bir oy yanlış yazılmış olsa bu 31 bin 136 eder ki bu da aradaki farktan daha fazla. O bakımdan seçimin geldiği noktayı anlatması bakımından bunu söylemekte yarar görüyorum."

01.04.2019-14:21 - (Son Güncelleme: 01.04.2019-14:53) Binali Yıldırım'dan Önemli Açıklama! Sonuç Değişebilir

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ve Anadolu Ajansı'nın duyurduğu resmi olmayan bilgilere göre seçimi kaybeden AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, dün geceki açıklamasının sonrasında açıklamalar yapmak için AK Parti İstanbul İl Başkanlığına geldi. Yıldırım, "Oy sayımı sürüyor. Ekrem İmamoğlu, 25 bin oy önde" dedi.

31 Mart'ta İstanbul yarışı CHP'nin Adayı Ekrem İmamoğlu ile AK Parti'nin Adayı Binali Yıldırım arasında yaşandı. Resmi olmayan sonuçlara göre İmamoğlu, yarışı kazandı.

YILDIRIM: İMAMOĞLU FAZLA OY ALMIŞ GÖZÜKÜYOR

"Resmi olmayan sonuçlar duyuruldu. İstanbul için şimdilik sayım sürüyor. 14 sandık daha sayılacak. 25 bin kadar rakip aday Ekrem İmamoğlu bizden daha çok oy almış duruyor. Önemli bir detayı paylaşmam lazım. 319 bin 500 iptal oy var, aradaki fark 25 bin. Bu önemli bir ayrıntı."

"TEBRİK ETMESİNİ BİLİRİZ"

"Bunun haricinde olan bazı usulsüzlükler, hatalı girişler var. Bunları da partili teşkilatındaki arkadaşlarım belirlemesi yaptılar. Bu süreçle alakalı il başkanım örnekleriyle ayrıntılı bir biçimde yaşananları değerlendirecek. Şüphesiz YSK mazbatayı kime verirse başkan olacak. Biz tebrik etmesini biliriz fakat sürecin sürdüğünü söylemekte yarar var."

İMAMOĞLU'NA YANIT

"2014'te iptal edilen 440 bin aradaki fark 660 bin idi. İptal oyların hepsi kazanan adaya yazsanız dahi yetmiyordu. Buradaki fark ise sonucu değiştirebilir. 31 bin 136 sandık var. Her sandıkta bir tane oy yanlış olsa olsa bu 31 bin 136 eder ki bu da aradaki farktan daha çok. İptal edilen oylar, aradaki farkın 10,5 katı sonucu değiştirebilir. Biz AK Parti olarak bugüne dek 15'inci seçimimiz. Her defasında da partimizin tecrübeli kadroları sandık başlarında tutanakları alırlar, bu veriler teşkilatımıza gelir."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal