BİLSEM 19 Mart sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB 2022 BİLSEM takvimi

Daha önce BİLSEM sınavı için başvuru ve şartları açıkladığımız bir haberi yayınlamıştık. Şu sıralar da gündemde BİLSEM değerlendirme sonuçları bulunuyor. BİLSEM sınavları 19 Mart'ta başlamıştı. Peki, sonuçlar ne zaman yayınlanacak? BİLSEM değerlendirme sonuçları tarihi ne zaman? İşte detaylar...

07.04.2022-14:17 - (Son Güncelleme: 07.04.2022-14:17) BİLSEM 19 Mart sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB 2022 BİLSEM takvimi

BİLSEM yani açılmış hali ile 'Bilim ve Sanat Eğitim Merkezleri'nin amacı; ilkokulda yapılan sınavlarla tespit edilmiş özel yeteneği olan çocukların örgün eğitimlerini aksatmayacak bir şekilde, kendi bireysel yeteneklerinin farkına varmalarını sağlamak, bu sahip oldukları yetenekleri geliştirmek, üstün düzeyde kullanmalarına yardımcı olmak amacı güderek devlete bağlı MEB kurumlarında özel eğitim görmelerini sağlamaktır. Türkiye'nin her bir ilinde BİLSEM sınavları yapılmaktadır.

BİLSEM Sonuçları

BİLSEM sonuç tarihi ne zaman?

BİLSEM'in yaptığı ön değerlendirmelerin sınav sonuç tarihi 13 Mayıs tarihinde açıklanacaktır. Birseysel değerlendirme için hak kazanmış olan öğrenciler sonuçlara göre duyurulacak. Son değerlendirme tarihi 8 Mayıs 2022.

BİLSEM Sonuç Tarihi

Ön değerlendirme sınavlarında neler soruluyor?

Geçtiğimiz yıllarda tablet üzerinden yapılan sınavın içeriğinde bir çok türden soru bulunmaktaydı. Son yapılan düzenleme ve güncellemelerin ardından ön değerlendirme sınavlarında 'BNV' yani zeka testi uygulanmaya başlandı. BNV zeka testi nasıldır ve neler sorulur diye merak ediyorsanız www.bilsemonline.com üzerinden sınav sorularına/öneklerine ulaşabilir, bu sayede sınava hazırlanabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal