BİLSEM 1.2.3 ve 4 sınıf baraj taban ve tavan puanları kaç? MEB e-Okul BİLSEM sonuçları açıklandı mı?

BİLSEM sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte BİLSEM 1, 2 ve 3. sınıf baraj taban ve tavan puanlarının kaç olduğu merak edilmeye başlandı. İşte BİLSEM taban ve tavan puanları ve detayları...

13.05.2022-22:23 - (Son Güncelleme: 13.05.2022-22:23) BİLSEM 1.2.3 ve 4 sınıf baraj taban ve tavan puanları kaç? MEB e-Okul BİLSEM sonuçları açıklandı mı?

BİLSEM sınav sonuçları bilsem.meb.gov.tr adresinden duyuruldu. BİLSEM'den sonra bireysel değerlendirmeye alınacak öğrenciler bugün belli oldu. İşte detaylar...

BİLSEM online sınav sonuçları

MEB tarafından yayınlanan son bilgiye göre takvimde değişiklik yapıldı. Ön değerlendirme oluşturulmuş öğrencilerin belgeleri e-okul sistemi aracılığıyla yayımlandı. Öğrencilerin değerlendirmeleri 19 Mart-8 Mayıs tarihlerinde yapılacak.

Genel anlamda zihinsel olarak, resim ta da müzik alanlarında özel becerileri olan öğrencilere, becerilerini geliştirmelerine fırsat vererek bu becerileri en üst düzeyde kullanmaları sağlanılarak eğitim vermek gayesiyle açılan bilim ve sanat merkezlerine öğrenci tanılama ve yerleştirme süreçlerine yönelik usul ve esaslar da belli oldu.

BİLSEM sınav detayı

BİLSEM'de eğitim görmeye hak kazanmış öğrenciler, belirlenen tarihlerde bağlı bulundukları illerdeki Bilim ve Sanat Merkezlerine kayıt olarak işlemlerini tamamlayabilirler.

BİLSEM Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerinin kısaltılmış biçimidir. Özel yetenekleri olan öğrencilerin normal eğitimlerini engellemeyecek şekilde bu merkezlerde kendi yeteneklerinin üzerine gitmelerini sağlamak ve kapasitelerini arttırmalarına olanak tanımak amacıyla kurulmuş devlete bağlı olan özel eğitim kurumlarıdır.

BİLSEM'de öğrenci seçimleri Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü aracılığıyla her yıl belirli zamanlarda sınav yoluyla yapılmaktadır. 2017 yılına kadar bireysel müracaat yapılamıyorken bu yılsan sonra alınan yeni karar sonrası bireysel müracaatların da yolu açılmış oldu. Sınava katılması istenen öğrenciler okullarındaki sınıf öğretmenleri tarafından doldurulan izlenim formu listesi ile aday gösterilmektedirler.

BİLSEM sınavlarına kimler katılabiliyor?

Bu sınavlara yalnızca 1, 2 ve 3. sınıf öğrencileri girebilmektedir. Bu sınavlar fiziki olarak değil tablet üzerinden interaktif bir şekilde yapılmaktadır.

BİLSEM'de ölçme ve değerlendirme

Bu merkezlerde öğrencilere sıradan bir prosedürle ölçme testleri yapılmaz. Aynı zamanda rastgele bir not sistemi de olmamaktadır. Bu programlarda gözlem formları kullanılarak izleme ve değerlendirme yapılarak sonucunda uygulamasını tamamlayan öğrencilere 1Program Tamamlama Belgesi" verilir.

BİLSEM'ler 81 ilde faaliyet göstermektedir.

Kadir Buğra Demir
kbugrademir@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal