2 yıllık üniversite öğrencilerine af çıktı mı? Önlisans öğrencilerine af gelecek mi? 2022 öğrenci affı 2 yıllık bölümleri kapsıyor mu?

Lisans ve yüksek lisans öğrencilerine yönelik öğrenci affı yapılacağının açıklanması gündeme bomba gibi düştü. Açıklamanın ardından binlerce öğrenci, 2 yıllık bölüm okuyan üniversite öğrencilerinin de bu aftan yararlanıp yararlanamayacağını merak etmeye başladı. 2022 yılında yapılması planlanan öğrenci affından 2 yıllık üniversite okuyan öğrenciler de yararlanabilecek mi? Önlisans okuyan öğrenciler af kapsamında mı? Öğrenci affı kimleri kapsıyor? Gibi pek çok soru öğrenciler tarafından araştırılmaya başlandı.

13.05.2022-21:23 - (Son Güncelleme: 13.05.2022-21:23) 2 yıllık üniversite öğrencilerine af çıktı mı? Önlisans öğrencilerine af gelecek mi? 2022 öğrenci affı 2 yıllık bölümleri kapsıyor mu?

Bazı nedenler dolayısıyla üniversite eğitimi kesintiye uğramış, lisans ve yüksek lisans öğrencilerine yönelik öğrenci affı yapılacağı haberi gündeme hızlı bir giriş yaptı. Konuya ilgili açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, üniversite öğrencilerine yönelik af çalışmalarına başlandığını ifade etti. Gelişmelerin ardından 2 yıllık bölümlerde okuyan ve önlisans eğitimi alan milyonlarca öğrenci, yapılacak olan öğrenci affından kendilerinin de yararlanıp yararlanamayacağını merak etmeye başladı. Öğrenciler, 2 yıllık bölüm okuyan üniversitelilere af uygulanacak mı? Önlisans öğrencileri aftan yararlanabilir mi? Öğrenci affı kimlere uygulanacak? Gibi sorulara yanıt arıyor.

Binlerce kişinin uzun zamandır beklediği haber geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, öğrenci affına yönelik çalışma başlatıldığını duyurdu. Haberin ardından birçok kişi araştırmalara başladı. Öğrenci affına yönelik ilk resmi açıklama yapılırken, öğrenciler merak ettikleri soruların yanıtlarını arıyor. Yıllardır merakla beklenen öğrenci affı konusu hakkında resmi adım atıldı. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren öğrenci affının 2022 yılında yapılması planlanıyor. Emin Akbaşoğlu’nun yaptığı açıklamaya göre öğrenci affının Temmuz 2022 tarihine kadar yasalaştırılması bekleniyor. Açıklamaların ardından gözler affın kapsamına çevrildi. 2 yıllık bölümler aftan yararlanacak mı? Önlisans öğrencilerine af vuracak mı? Sorusu akıllarda dolaşıyor.

Öğrenci affı

Üniversite öğrencilerine yönelik başlatılan af çalışmasının Haziran 2022 tarihine kadar tamamlanması bekleniyor. Bununla birlikte öğrenci affının Temmuz ayına kadar yasalaşması da tartışılıyor. Milyonlarca öğrenciyi kapsayacak olan öğrenci affı geniş kapsamlı olacak. Uzun zamandır beklenilen adımın atılmasıyla birlikte, öğrenci affı uygulamasının 2022-2023 öğretim yılının güz dönemine kadar yürürlüğe gireceği düşünülüyor.

Öğrenci affı nedir?

Eğitim hayatı bazı nedenlerden dolayı yarım kalmış öğrencilere yönelik yapılan öğrenci affı, bu öğrencilerin okula geri dönmesini sağlıyor. Daha önce yapılan öğrenci affı 2018 yılında yapılmıştı. En son 4 sene önce yapılan öğrenci affı birçok kişi tarafından uzun zamandır bekleniyordu. En son 2018’in Mayıs ayında yapılan öğrenci affı ile birlikte binlerce kişi üniversiteye geri dönebilmişti. Eğitim hayatı yarım kalmış kişilere yönelik uygulanan öğrenci affına yönelik yasa tasarısı TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi ve yasalaştı. Bu, öğrenci affıyla ilgili kabul edilen 12. Yasal düzenlemedir. Kanuna göre, affın başlangıç tarihi 7 Haziran 1995’dir. 1980 yılından sonra çıkarılan aflardan hiç yararlanmayanlar da kanun kapsamına alınmıştır.

Öğrenci affı geliyor

Önlisans ne anlama gelir?

İki yıl veya daha fazla sürecek olan bir eğitim döneminin tamamlanmasıyla, kolej ve üniversiteler tarafından verilen bir lisans akademik unvanına önlisans derecesi denir. Lise diploması veya General Educational Development'den daha yüksek bir eğitim düzeyi olduğu düşünülmektedir. İlk önlisans dereceleri 1873'te Birleşik Krallık'ta 1898'de ABD'ye yaygınlaşmadan önce verilmiştir. Ardından başka ülkelerde de tanınmıştır.

Hatice Üneş
haticeu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal