BİLSEM sınav kazanma puanı kaç? BİLSEM 2022 1. 2. 3. 4. sınıf taban - tavan puanları

İlkokul öğrencilerini yakından ilgilendiren BİLSEM için geri sayım başlatıldı. Öğrencilerin heyecanla beklediği BİLSEM sonuçları bugün açıklandı. 1.2.3.4. sınıfların taban ve tavan puanları merak konusu olurken bugünün gündeminde BİLSEM yer aldı. BİLSEM itiraz nasıl yapılır? BİLSEM taban ve tavan puanlar ne kadar?

13.05.2022-19:53 - (Son Güncelleme: 13.05.2022-19:53) BİLSEM sınav kazanma puanı kaç? BİLSEM 2022 1. 2. 3. 4. sınıf taban - tavan puanları

Bireysel değerlendirme hakkında meraklar edilenler saatlerin yaklaşmasıyla araştırılmaya başlandı. 19 Mart - 8 Mayıs tarihleri aralığında yapılacak değerlendirmeler BİLSEM sonucu bugün açıklandı. 1.2.3.4. sınıf taban puanı ne kadar? BİLSEM itirazı nasıl yapılır? 2022 taban ve tavan puanları kaç? BİLSEM hakkında tüm detaylar haberimizde

2022 BİLSEM Taban puanları kaç?

1.sınıflar

Genel Zihinsel Yetenek Alanı: 380

Resim Yetenek Alanı: 90

Müzik Yetenek Alanı: 58

2.sınıflar

Genel Zihinsel Yetenek Alanı: 410

Resim Yetenek Alanı: 90

Müzik Yetenek Alanı: 85

3.sınıflar

Genel Zihinsel Yetenek Alanı: 430

Resim Yetenek Alanı: 94

Müzik Yetenek Alanı: 90

4.sınıflar

Genel Zihinsel Yetenek Alanı: 450

Resim Yetenek Alanı: 94

Müzik Yetenek Alanı: 90

BİLSEM sınav kazanma puanı

Bireysel değerlendirme ne zaman?

BİLSEM değerlendirmeleri 13 Haziran 2022 - 12 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.

Bireysel değerlendirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

19 Ağustos 2022 tarihinde sınavı kazanan öğrencilerin ismi açıklanacak. Bakanlık tarafından belirlenen puanları geçen öğrenciler kayıt hakkı kazanarak merkez binada kayıt yaptırabilecek.

2022 BİLSEM kayıtları ne zaman yapılacak?

Açıklanan sonuçlar sonrasında belirlenen puanları alan öğrenciler kayıt hakkı kazanacak. 29 Ağustos - 9 Eylül 2022 tarihleri aralığında kayıt işlemler yapılabilecektir. Bakanlığın belirlediği taban puanlar geçen öğrenciler yetenek alanlarına göre sınıflandırılmaya tabi tutulacaktır.

a) MEBBİS/BİLSEM Modülü /Bireysel Değerlendirme İşlemleri ekranı

üzerinden verilen randevu bilgilerinin yer aldığı fotoğraflı giriş belgeleri okul müdürlüklerince 03 Haziran 2022 tarihinden itibaren e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi/ İlkokul Ortaokul Kurum İşlemleri/ Sınav İşlemleri Modülünde yazdırılarak öğrenci velilerine imza karşılığında teslim edilecektir.

b) Uygulama giriş belgelerinin yayımlandığının duyurulma sorumluluğu okul müdürlüklerine, imza karşılığı teslim alınma sorumluluğu ise öğrenci velilerine aittir. Belgelerin imza karşılığı teslimi zorunlu olup bu durum dışında yapılan uygulamaların sorumluluğu okul müdürlüklerine

c) Öğretmen ve öğrencilerin uygulamaya çağrı cihazı, telsiz, radyo, cep telefonu gibi haberleşme araçları ile veribank, dizüstü bilgisayar, el bilgisayarı, cep bilgisayarı, saat dışında fonksiyonu bulunan saat vb. her türlü bilgisayar özelliği olan, özel elektronik donanımlı aletler, hesap makinesi, fotoğraf makinesi, kamera vb. cihazlarla gelmeleri yasaktır.

ç) Resim ve müzik yetenek alanlarında değerlendirmeye alınacak öğrenciler giriş belgelerinde belirtilen saatten 30 dakika önce; genel zihinsel yetenek alanında uygulamaya alınacak öğrenciler ise giriş belgelerinde yer alan saatte uygulama merkezlerinde hazır bulunacaklardır. Öğrenciler giriş belgelerindeki randevu saatinden en fazla 15 (on beş) dakikaya kadar olan gecikmelerde değerlendirmeye alınacak olup bu sürenin aşılmasından sonra değerlendirmeye alınmayacaklardır.

d) Genel zihinsel yetenek alanı değerlendirmeleri RAM'larda, resim ve müzik yetenek alanı değerlendirmeleri ise BİLSEM'lerde yapılacaktır ancak değerlendirmeler RAM'ların ve BİLSEM'lerin fiziki koşullarının uygun olmaması ve değerlendirmenin gerçekleştirileceği 8 kurumun da ilgili RAM'ların ve BİLSEM'lerin hizmet verdiği il-ilçede bulunması şartı ile Merkez Tan ılama Sınav Komisyonunun kararı ile Bakanlığımıza bağlı diğer kurumlarda gerçekleştirilebilecektir.

BİLSEM taban puanı

BİLSEm sonuçlarına nasıl itiraz edilir?

BİLSEM sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencilerin merak ettiği itiraz konusu araştırılmaya başlandı.

https://meb.gov.tr adresinden sonuçların yayımlanmasının ardından 5 iş günü içerisinde il tanılama sınav komisyonlarına itiraz yapılabilir.

Ön değerlendirme ya da bireysel değerlendirme sonuçlarına yapılacak itirazlar il tanımla komisyonu tarafından değerlendirilmektedir.

Faks ve e-posta yolu ile yapılan itirazların sonuçları adaylara bildirilecektir.

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal