Bill Gates: Dünya yapay zeka için gereksiz endişeye kapılıyor!

Dünyanın en prestijli şirketleri arasında kabul edilen teknoloji devi Microsoft'un kurucusu Bill Gates, yapay zeka teknolojileri hakkında açıklamalarda bulundu. Hayatın birçok alanında yapay zekanın işlev göreceğini aktaran Gates, sosyal, ekonomi, eğitim ve sağlık alanlarında yer alacağını belirterek, birçok kolaylık sağlayacağının altını çizdi.

17.01.2024-13:30 - (Son Güncelleme: 17.01.2024-18:16)

Medya kuruluşu CNN'e demeç veren Gates, tüm dünyanın yapay zekaya karşı duyulan endişenin 20'nci yüzyılda ortaya çıkan teknolojilere duyulan endişelerle aynı olduğunu söyleyerek, yapay zekanın bazı meslek gruplarının ortadan kaldırabileceğini ancak yeni meslek gruplarıyla iş olanaklarında artış yaşanacağını aktardı. 

Gates: Yapay zeka insan hayatını kolaylaştırıyor!

Yapay zekanın olumlu taraflarına bakılması gerektiğini ve insan gücüne yardımcı olacağını belirten Gates, hayatın kolaylaştıracağını söyleyerek, "Beyaz yakalı bir çalışanın eğitim vermesi, Sağlık tavsiyelerinde bulunması, kod yazmaya yardım etmesi ve teknik destek aramalarına yardımcı olması" gibi önemli özelliklerinin olduğunu belirtti.

Bill Gates Yapay Zeka Açıklaması

Tıp ve eğitimde yapay zekayı görmeliyiz!

Gates, İnsan yaşamındaki kolaylıklar için yapay zekayı eğitim ve tıp alanlarına koordineli bir şekilde kullanılmasının çok faydalı olacağını aktararak, bu teknolojinin fiziksel donanıma ihtiyaç duyulduğu için erişilebilirlikte de kolaylık sağlıyor.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal