Bill Gates 5 Yıl Önce Coronavirüse Karşı Uyardı

Microsof'un kurucusu olan Bill Gates'in 5 yıl önceki yaptığı TED konuşmasında, dünyayı coronavirüse karşı uyardığı ortaya çıktı.

18.03.2020-11:32 - (Son Güncelleme: 18.03.2020-13:42) Bill Gates 5 Yıl Önce Coronavirüse Karşı Uyardı

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını daha sonra dünya üzerinde yayılım göstermeye başladı. Bu durumdan Çin'den son en çok İtalya ve İran etkilenirken, İtalya virüsün merkez üssü haline geldi. Dünya genelinde kritik süreç devam ederken, Microsoft'un kurucusu olan Bill Gates'in 5 yıl önce yaptığı TED konuşmasında virüse karşı dünyayı uyardığı ortaya çıktı. 

Bill Gates 2015 yılında gerçekleştirdiği konuşmasında, "Önümüzdeki 10 yılda, bir şey 10 milyon insanı öldürürse, bu muhtemelen savaş değil, oldukça bulaşıcı bir virüs olacaktır." ifadelerini kullandı. Bu durumun ortaya çıkması ise akıllara, 'virüs önceden biliniyor muydu?' sorusunu getirdi.

MİCROSOFT'TAN İSTİFA ETTİ

Öte yandan Gates, geçtiğimiz günlerde hayır işlerine daha çok vakit ayırmak istediği gerekçesiyle Microsoft'tan istifa etmişti. Gates eşiyle birlikte kurduğu Bill&Melinda Gates Vakfı'nda dünyanın sağlık ve eğitim gibi sorunlarına çözümler arıyor. Vakıf en son coronavirüs araştırmalarına destekte bulunmuştu. Ayrıca Gates, servetinin yarısını 'Giving Pledge' isimli hayır organizasyonuna bağışlamıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal