Bill Gates’ten Coronavirüs Hamlesi

Microsoft’un kurucusu Bill Gates, sosyal duyarlılığıyla tanınan zenginler arasında yer alıyor. Son olarak Türkiye’ye de bulaşan Coronavirüs’ün yayılmasını engellemek adına bir girişim de Bill Gates’den geldi.

11.03.2020-13:09 - (Son Güncelleme: 11.03.2020-11:26)

Gates Ailesine ait Bill ve Melinda Gates Vakfı, Coronavirüs’e karşı evde virüs testi yapılmasını mümkün kılacak bir çalışma başlatacak. Testin maliyetli olması, insanların ancak hasta olmaları durumunda sağlık kurumlarınca tespit edilebilmesi şimdiye kadar virüsün yayılmasını kolaylaştıran etkenlerin başında geliyordu.

Buna göre vakıf fon desteği sağlayarak evde kullanılabilecek test kitleri dağıtılmasına yönelik proje geliştirecek. Bu kapsamda gerekli klinik çalışmalar için Gates ailesi Seattle Flu Study (Seattle Grip Çalışması) adlı kuruluşu finanse ediyordu. Alınan neticelerin ardından bu kitlerin çoğaltılarak dağıtılması üzerinde çalışılıyor.

İlk etapta ABD’nin Seattle kenti ve çevresindeki evlere ev tipi Coronavirüs testi gönderilecek. Şu an Coronavirüs dünyada tüm hızıyla yayılmayı sürdürürken, evde yapılacak testlerin, salgını önlemede ve azaltılmasında kayda değer bir katkı sunması bekleniyor.

Son olarak Bill Gates, Coronavirüs çalışmaları dışında tedavisine yönelik şimdiye kadar 100 milyon dolar bağışta bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal