Bilim Kurulu Üyesi Deniz Odabaş, TURKOVAC Aşısının Koruyuculuk Oranını Açıkladı!

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Deniz Odabaş yaptığı son açıklamalarda TURKOVAC aşısının koruyuculuğunu açıkladı.

27.11.2021-13:49 - (Son Güncelleme: 27.11.2021-15:07) Bilim Kurulu Üyesi Deniz Odabaş, TURKOVAC Aşısının Koruyuculuk Oranını Açıkladı!

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Deniz Odabaş yaptığı açıklamalarda TURKOVAC aşısının acil kullanım onayına başvurulmasının çok önemli bir olay olduğunu belirtti. Odabaş yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi; "Yerli aşımız bizi dışa bağımlı olmaktan kurtaracak. Diğer aşılarla hibrit olarak 2., 3., 4. doz kullanımında hiçbir sakınca yok. Koruyuculuğu da yüzde 80’in üzerinde olacak"

TURKOVAC AŞISI HİBRİT OLARAK KULLANILABİLİR DURUMDA

Yerli aşı TURKOVAC'ın 3. faz karşılaştırmalarının Sinovac ile karşılaştırmalı olarak yapıldığını belirten Deniz Odabaş yaptığı açıklamalara şu sözlerle devam etti;  "Turkovac'ın aşı teknolojisi inaktif aşı ve Sinovac ile aynı. Sinovac+Biontech, Sinovac+Astra Zeneca, Sinovac+Johnson&Johnson gibi aşılar hibrit olarak kullanılabiliyor. Tıpkı Sinovac gibi Turkovac'ın da ister hatırlatma, ister 2., 3. ya da 4. doz olarak kullanımı söz konusu olacak.Hibrit aşılamada da kullanılabilir, hiçbir sakıncası yok"

TURKOVAC'IN KORUYUCULUK DÜZEYİ ÜST SEVİYELERDE

TURKOVAC'ın koruyuculuk seviyesinin yüzde 80'i geçtiğini aktaran Deniz Odabaş konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi; "Yerli aşımız bizi dışa bağımlı olmaktan kurtaracak. Aşımızı pandemi sürecinde kullanmak için acil kullanım onayına başvurmamız tarihi bir gelişme. Bilim Kurulu toplantısında Sinovac'ın koruyuculuğu yüzde 83 olarak belirtilmişti. Sinovac aşısıyla benzer olduğu için Turkovac'ın da koruyuculuğu yüzde 80'in üzerinde olacak"

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal