Bilim Kurulu Normalleşmeden Önce Son Kez Toplanıyor! 3. Doz ve Yerli Aşı Konuşulacak

1 Temmuz normalleşme döneminin başlamasına saatler kala bugün son kez Koronavirüs Bilim Kurulu saat 16.30’da video konferans yöntemiyle toplanacak.

30.06.2021-12:12 - (Son Güncelleme: 30.06.2021-13:20) Bilim Kurulu Normalleşmeden Önce Son Kez Toplanıyor! 3. Doz ve Yerli Aşı Konuşulacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanacak olan Koronavirüs Bilim Kurulu'nda ülke genelindeki son duruma ilişkin vaka sayıları ve 1 Temmuz'da başlayacak olan üçüncü normalleşme döneminin değerlendirilmesi bekleniyor.

Her hafta düzenlenen kritik toplantıda bu hafta salgın ile ilgili konular ele alınarak son durum değerlendirilmesi yapılacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada 60 yaş üstü ve sağlık çalışanlarının 3. doz aşılar ile alakalı konunun bilim kurulu toplantısının gündeminde olacağı öğrenildi. Bilim Kurulu Toplantısı'nda bir diğer gündem maddesinin de yerli aşı çalışmalarının olması bekleniyor. Kritik toplantı bugün yapılacak. 

BİLİM KURULU TOPLANTISI NE ZAMAN?

 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca öncülüğünde başlayacak toplantıdan sonra saat 18.00’de YouTube üzerinden canlı açıklama yapılacak.

BAKAN KOCA'DAN AŞI MESAJI: AŞIMIZI YAPTIRALIM

Sağlık Bakanı Koca, sosyal medya hesabı aracılığı ile yayınladığı mesajında "HER 4 KİŞİDEN BİRİNİN AŞISI TAMAMLANDI. Çift doz aşısı yapılanların sayısı bugün öğle saatlerinde 15 Milyona ulaştı. 18 yaş ve üstü nüfusumuzun %25'i artık aşılı. Salgına karşı gücümüzün artması oranın yükselmesine bağlı. Aşımızı yaptıralım" ifadelerine yer verdi. 26 ilde 224 vaka delta varyantı olarak tespit edildi. 224 vakanın 134'ü İstanbul'da tespit edildi. Özellikle delta varyantı artıyor dedi Bakan Koca. İki doz arasındaki aşılama süre hakkında yarın bilim kurulunda gündeme geleceğini ifade etti. 60 yaş üstü ve sağlık çalışanlarının 3. doz aşılarıyla ilgili de yarınki bilim kurulu toplantısında ele alınacağı öğrenildi.

SON BİLİM KURULU TOPLANTISINDA ALINAN KARARLAR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 23 Haziran'da gerçekleşen Bilim Kurulu Toplantısının ardından koronavirüsle mücadelede kapsamında önemli mesajlar vermişti. Bakan Koca, ‘’Hindistan kökenli Delta mutasyonunun Türkiye'de 134 kişide tespit edildi ve mutasyonun ağırlıklı olarak İstanbul'da görüldü.’’ demişti. Ayrıca Bakan Koca, yerli aşı çalışmalarında son durumu açıklayıp Türkiye'ye gelen toplam aşı miktarını duyurdu. Toplumsal bağışıklığa vurgu yapan Bakan Koca, Kurban Bayramı'na kadar nüfusun en az yüzde 70'inin en az bir doz aşılanması hedefini dile getirmişti.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal