Bilim Dergisi İddialara Son Noktayı Koydu! Coronavirüs Havadan Bulaşır Mı?

Çin'den yayılan coronavirüs salgını için yayılmaya başladığı tarihten bu yana birçok iddia gündeme atıldı. Bunlardan en çok tartışılanı ise virüsün hava yoluyla bulaşıp bulaşmadığı oldu. Uzmanlar bu durumla ilgili olarak ikna edici kanıtların bulunmadığını belirtti.

06.04.2020-12:21 - (Son Güncelleme: 06.04.2020-12:05) Bilim Dergisi İddialara Son Noktayı Koydu! Coronavirüs Havadan Bulaşır Mı?

Dünyanın en köklü bilim dergilerinden olan ve 1869 yılında yayımlanmaya başlayan Nature dergisi, dünya gündemindeki "Virüs hava yoluyla bulaşır mı?" sorusuna cevap aradı. Birçok isim virüsün hava yoluyla bulaştığını iddia ederken, uzmanlar bu iddiaları yalanladı ve bu teori ile ilgili ikna edici bir kanıtın olmadığını belirtti.

Nature dergisinde yayımlanan haberde, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Acil Yardımlar Direktörü Michael Ryan'ın enfeksiyonun havadan bulaşma olasılığının bulunduğu açıklamasına atıf yapılarak, Queensland Teknoloji Üniversitesi'nden enfeksiyon uzmanı Prof. Lidia Morawska'nın, "Bu alanda çalışan bilim insanlarına göre virüsün havadan yayıldığından kesinlikle şüphe yok." açıklamasına yer verdi. 

Öte yandan, Hong Kong Üniversitesi salgın uzmanı Prof. Benjamin Cowling'in de açıklamalarına yer verildi. Haberde Cowling'in, SARS-CoV-2'nin damlacıklarla geçtiği halde virüs parçacıklarının zamanla kapalı mekanlarda birikmelerinin ya da daha büyük mesafelere taşınmalarının kuvvetli bir ihtimal olduğunu belirttiği açıklaması yer aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal