ABD'de Görevden Alınan Komutan Coronavirüse Yakalandı

Geçtiğimiz günlerde ABD Savunma Bakanlığı'na mektup yazan ve coronavirüs karantinasında bulunan Theodore Roosevelt uçak gemisindeki askerlerin karaya çıkartılmasını isteyen Brett Crozier, görevinden alındı. Crozier'in de testi pozitif çıktı.

06.04.2020-11:49 - (Son Güncelleme: 06.04.2020-11:36) ABD'de Görevden Alınan Komutan Coronavirüse Yakalandı

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını birçok ülkede olduğu gibi ABD'de etkili oldu. Vaka sayısının en çok olduğu ülke olan ABD'de ölenlerin sayısı da 10 bine yaklaştı. 

Karantina altında olan Theodore Roosevelt uçak gemisinin kaptanı geçtiğimiz günlerde ABD Savunma Bakanlığı'na mektup yazdı. Mektupta karantina altındaki gemide bulunan personelin karaya çıkartmasını isteyen geminin kaptanı Yüzbaşı Brett Crozier, bu mektubun ardından görevinden alındı. Kendisine test yaptıran yüzbaşının coronavirüs testi pozitif çıktı. Crozier'in 2 arkadaşı bu olayı ABD basınına doğruladı.

ABD Başkanı Donald Trump da 5 bin askeri için mektup yazan yüzbaşının görevinden alınmasını destekledi. Askerler karaya çıkartılıp karantinaya alınmazken, gemide görevli 155 askerde coronavirüs tespit edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal