Biden’dan itiraf niteliğinde açıklama: Kızıldeniz saldırılarını durduramıyoruz

ABD Başkanı Joe Biden, Yemen’deki Husilerin Kızıldeniz’deki saldırılarını durduramadıkları yönünde bir açıklama geldi.

19.01.2024-09:48 - (Son Güncelleme: 19.01.2024-17:34)

Yemen’de İran destekli Husilerin, Kızıldeniz’deki gemilere yönelik saldırıları bölgede gerilimi zirveye çıkarmıştı. Konu hakkında açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Joe Biden, Husilerin Kızıldeniz'deki gemilere yönelik saldırılarının henüz durdurulamadığını belirtti.

Kızıldeniz saldırılarını durduramıyoruz

AA’nın yer verdiği habere göre; Biden, Amerikan ve İngiliz donanmalarının ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyonun, Husilerin Kızıldeniz'de seyreden ticaret gemilerini hedef almasını henüz 'engelleyemedikleri' konusunda bir itirafta bulundu.

Bölgedeki ABD güçleri, Yemen kaynaklı gemilere yönelik saldırılara karşı verdikleri mücadelede istenen sonuca ulaşamamış gibi görünüyor. Biden, 'Husileri durduruyorlar mı? Hayır. Devam edecekler mi? Evet' şeklinde konuşarak, ABD'nin Husilere karşı operasyonlarına devam edeceğini vurguladı.

Biden Kızıldeniz

İki Husi gemisi yok edildi

Öte yandan ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), yaptığı bir paylaşımda, 'Kızıldeniz'in güneyini hedef alan ve fırlatılmaya hazırlanan iki Husi gemisavar füzesinin imha edildiğini' belirtti.

CENTCOM, bir önceki açıklamasında, Husilerin kontrolündeki bölgelerden kaynaklanan bir tehdide karşı, '17 Ocak'ta, Sana saati itibariyle 23.59'da, 14 Husi füzesine karşı başarılı bir savunma gerçekleştirildiğini' açıklamış, bu saldırı Yemen kaynakları tarafından da teyit edilmişti.


Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal