Biden, Sözünü Tut! Cemal Kaşıkçının 3. Ölüm Yılında Kongre Önünde Eylem

Cemal Kaşıkçı’nın 3. Ölüm yıl dönümünde ‘Freedom First (Önce Özgürlük)’ platformunun ABD Kongresi önünde düzenlediği anma töreninne katılan Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz, Biden'a cinayet faillerini cezalandırma sözünü tutma çağrısı yaptı.

02.10.2021-10:20 - (Son Güncelleme: 02.10.2021-11:26) Biden, Sözünü Tut! Cemal Kaşıkçının 3. Ölüm Yılında Kongre Önünde Eylem

Geçtiğimiz yıllarda Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda vahşi bir suikast ile öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz, ABD Başkanı Joe Biden'nın verdiği sözü tutmasını istedi. Kaşıkçının 3. Ölüm yıl dönümü dolayısıyla ABD Kongresi önünde düzenlenen anma töreninde konuşan Hatice Cengiz, ABD Başkanı Joe Biden'a cinayet faillerini cezalandırma sözünü hatırlattı ve verilen sözün tutulması çağrısında bulundu.

Suudi muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın 3. Ölüm yıl dönümünde ‘Freedom First (Önce Özgürlük)’ platformunun ABD Kongresi önünde düzenlediği anma töreninde anıldı. Anma töreninde, Cemal Kaşıkçı’nın yazdığı köşe yazılarının birleştirilmesiyle oluşturulan ortalama 3,5 metrekare boyutundaki portre de sergilendi.

Anma törenine Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz, insan hakları savunucuları ve Suudi gazetecinin ABD’nden arkadaşları yer aldı.

CEMAL KAŞIKÇI SADECE BİR GAZETECİ DEĞİLDİ

Hatice Cengiz yaptığı konuşmasında, ‘Cemal sadece bir gazeteci değildi. Sadece Suudi halkının ve Arap dünyasının hakları için savaşan biri de değildi.’ ifadelerini kullandı.

Nişanlısının Suudi halkı için hak ve özgürlük mücadelesi verdiğini, en temel haklardan dahi yoksun olan halkı için kalem oynattığını ifade eden Cengiz; nişanlısı Cemal Kaşıkçını’nın işindeki motivasyonunun, suskun bırakılmışların sesi olmak olduğunu ifade etti.

CEMAL KAŞIKÇI

JOE BIDEN'A SÖZÜNÜ TUTMA ÇAĞRISI

Cengiz yaptığı konuşmada, cinayetin olduğu dönemde ABD Başkanı’nın Donald Trump olduğunu, o vahşi cinayete rağmen Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ı cezalandırmadığını ve Suudi Arabistan’a silah satmaya devam ettiğini hatırlatarak. ‘O dönem başkan adayı olan Biden, Cemal Kaşıkçı ve yakınlarının adaleti hak ettiğini söyledi. Cemal'in boşuna ölmüş olmayacağını söyledi.’ ifadelerini kullandı.

Cengiz, Kaşıkçı katledildiğine Donald Trump'ın ABD Başkanı olduğunu ve cinayete rağmen Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın cezalandırılmadığını, Suudi Arabistan'a silah satışının devam ettiğini anımsatarak, "O dönem başkan adayı olan Biden, Cemal Kaşıkçı ve yakınlarının adaleti hak ettiğini söyledi. Cemal'in boşuna ölmüş olmayacağını söyledi." ifadesini kullandı.

BİDEN, SADECE BANA DEĞİL, AMERİKAN HALKINA DA SÖZ VERDİ!

ABD Başkanı Joe Biden'ın Amerikan halkına ve kendisine ‘Suudi Arabistan ile ilişkileri değiştirme’ ve ‘insan haklarını savunma’ sözünü verdiğini hatırlatan Cengiz, ‘Başkan Biden ve Başkan Yardımcısı Harris, ne zaman harekete geçip sözünüzü yerine getireceksiniz? Ne zaman sözlerinizi eyleme dökeceksiniz? Biden yönetimi verilen sözlere rağmen, Suudi Arabistan ile ilişkilerini her zamanki kadar sürdürecek mi?’ dedi.

Biden hükümetinin bu hafta Suudi Arabistan'a diplomatik heyet göstermesine sitem eden Cengiz, ‘Muhammed bin Selman, Cemal'i benden ve tüm dünyadan aldı. Ondan hesap soracak mısınız? Yoksa katillerini ödüllendirecek misiniz?’ dedi.

Anma töreninde konuşan diğer katılımcılar da Kaşıkçının katilleri için ‘adalet’ çağrısında bulundu. Etkinlik sonunda tüm katılımcılar Kaşıkçı’nın anısına mum yaktı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal