Biden, Netanyahu'yla telefonda görüştü: "Derin endişelerini" iletti!

İsrail’e maddi ve askeri tüm desteklerini sağlayan ABD yönetiminde, dikkat çeken bir gelişme yaşandı. ABD Başkanı Joe Biden, telefonda görüştüğü İsrail Başbakanı Netanyahu'ya, İsrail'in Refah'a yönelik "Kapsamlı bir kara operasyonu" düzenlemesi konusundaki "Derin endişelerini" dile getirdiği ifade edildi.

19.03.2024-10:28 - (Son Güncelleme: 19.03.2024-17:06)

AA’dan ulaşılan bilgilere göre Beyaz Saray, Biden ile Netanyahu arasında yaklaşık 1 aylık aranın ardından dün telefon görüşmesi gerçekleştirildi. Bu görüşmeye ilişkin kamuoyuna yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamaya göre Biden, Netanyahu'ya, Gazze'ye acil insani yardımların önemli ölçüde artırılması gerektiğini belirtti.

Endişe verici!

ABD Başkanı Joe Biden, telefonda görüştüğü İsrail Başbakanı Netanyahu'ya, İsrail'in Refah'a yönelik

Telefon görüşmesinde İsrail'in Hamas'a karşı kendini savunma hakkına vurgu yapan ABD Başkanı Biden, bununla beraber İsrail'in de sivilleri koruma sorumluluğu olduğunun altı çizildi. Katar'da İsrail ile Hamas arasında devam eden rehine takası anlaşma sürecinin de görüşüldüğü öğrenilen açıklamada, "Başkan, İsrail'in Refah'a yönelik kapsamlı bir kara operasyonu olasılığından duyduğu derin endişelerinin altını çizdi’’ şeklindeki ifadelere yer verdi.

Washington’da görüşmeler gerçekleştirilecek!

ABD Başkanı Joe Biden, telefonda görüştüğü İsrail Başbakanı Netanyahu'ya, İsrail'in Refah'a yönelik

Refah'ta "Kapsamlı bir kara operasyonu" olmadan nasıl bir operasyon düzenlenebileceğine ilişkin, Amerikalı ve İsrailli yetkililerin en kısa zamanda Washington'da bir araya gelmesi konusunda mutabık kalan Biden ile Netanyahu, Gazze ile Mısır arasındaki sınırın güvenceye alınması konusunu da ele aldı.

1 milyondan fazla Filistinli sivil Refah’ta!

ABD Başkanı Joe Biden, telefonda görüştüğü İsrail Başbakanı Netanyahu'ya, İsrail'in Refah'a yönelik

Konuyla ilgili dün düzenlediği basına verdiği demeçte konuşan ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, ABD olarak İsrail'in 1 milyondan fazla Filistinli sivilin sığındığı Refah'ta "Kapsamlı bir kara operasyonu" yapmasına karşı olduklarını dile getirmişti.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal