Beykoz'da yeniden sayım kararı iptal edildi: Mazbata CHP'li Köseler'e verildi!

Beykoz'da seçimlerin ardından yaşanan gerginlikler ve itirazlar sonucunda İl Seçim Kurulu tarafından oyların yeniden sayılması kararı alınmıştı. Ancak, CHP'nin Yüksek Seçim Kurulu'na yaptığı başvuru sonucunda bu karar geri alındı.

04.04.2024-16:59 - (Son Güncelleme: 04.04.2024-16:59) Beykoz'da yeniden sayım kararı iptal edildi: Mazbata CHP'li Köseler'e verildi!

AKP'nin itirazı üzerine İl Seçim Kurulu tarafından alınan ve yeniden sayım kararıyla ilgili başlatılan süreç, CHP'nin Yüksek Seçim Kurulu'na yaptığı başvuru sonucunda değişti. CHP'nin başvurusu üzerine YSK, Beykoz'daki oyların yeniden sayılması kararını kaldırdı. Bu gelişmelerin ardından, Beykoz Belediye Başkanlığı seçimlerinde mazbatayı alacak isim de netlik kazandı. CHP adayı Alaattin Köseler, YSK'nın kararı doğrultusunda Beykoz Belediye Başkanı seçilmiş olarak mazbatasını alacak.


CHP'li Köseler'e mazbata verilecek

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Beykoz'da yapılan yeniden sayım kararını kaldırdı. Bu kararla birlikte, Beykoz Belediye Başkanlığı mazbatası CHP adayı Alaattin Köseler'e verilecek.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, YSK'ye yapılan itirazların kabul edildiğini açıkladı. Çelik, "YSK’ya yaptığımız itiraz kabul edildi, Beykoz’da il seçim kurulunun yeniden sayım kararı YSK tarafından kaldırıldı. Beykoz Belediye Başkanımız Alaattin Köseler’in mazbatasını almasının önünde hiç bir engel kalmadı! Yeniden hoşgeldin @Beykoz_Bld Gaziosmanpaşa’da sayım devam ediyor. Bahçelievler, Pendik, Ümraniye, Arnavutköy ve Bahçelievler’de itirazlarımız devam ediyor. Sürecin titizlikle takipçisiyiz!" şeklinde konuştu. Bu gelişmelerle birlikte Beykoz'daki seçim süreci sona ererken, CHP adayı Alaattin Köseler'in mazbatasını alarak resmen belediye başkanı olarak göreve başlaması bekleniyor. Ancak, diğer ilçelerdeki itiraz süreçleri devam ediyor ve sonuçların ne yönde olacağı merakla bekleniyor.

YSK'nın kararıyla birlikte, Beykoz'daki seçim sonuçları resmiyet kazanmış olacak ve ilçenin yeni belediye başkanı olan Alaattin Köseler, görevine başlayarak ilçe halkına hizmet etmeye başlayacak.


Beykoz'da kutlama çağrısı: Köseler'in açıklamaları

Beykoz Belediye Başkanı seçilen CHP'li Alaattin Köseler, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) yeniden sayım kararının kaldırılmasının ardından bir açıklama yaparak kutlama çağrısı yaptı. Köseler, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Herhalde bugün başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine yaptığı çağrı duyuldu. Yeniden sayım olmayacak. Mazbata alacağız. Bütün Beykoz'a kutlama çağrısı yapıyorum."

Ayrıca, bilgisayarların alındığı yönünde duyumlar aldıklarını belirten Köseler, bu durumu süreç içinde değerlendireceklerini ifade etti.

Köseler'in bu açıklamalarıyla birlikte, Beykoz'da seçim sonuçlarının resmiyet kazanmasının ardından kutlamaların gerçekleşmesi bekleniyor. CHP'nin Beykoz Belediye Başkanı olarak seçilen Köseler'in, mazbatasını alarak resmen göreve başlamasıyla birlikte ilçede yeni dönem çalışmalarına başlanması öngörülüyor.


Beykoz'da seçim itirazı: Yeniden sayım kararı kaldırıldı

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Beykoz'da yaşanan oy sayımı süreci ve ardından gelen itirazlar, gerginlik yaratmıştı. CHP adayı Alaattin Köseler'in 68 bin 453 oy alarak seçimi kazanmasıyla sonuçlanan seçimde, AKP adayı Murat Aydın'ın 67 bin 20 oy alması ve ardından yapılan itirazlar, süreci karmaşık hale getirmişti. Aydın'ın 'oyların yeniden sayılması' talebi üzerine Beykoz İlçe Seçim Kurulu, başvuruyu reddetmişti. Ancak bu karar, İstanbul İl Seçim Kurulu tarafından kaldırılarak sayımın yeniden yapılmasına karar verilmişti. İl Seçim Kurulu'nun kararında, geçersiz oy sayısının iki aday arasındaki oy farkının üzerinde olduğu belirtilerek yeniden sayım isteğinin gerekçesiz ve soyut olmadığı vurgulanmıştı. Bugün ise Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İl Seçim Kurulu'nun yeniden sayım kararını kaldırdı ve mazbatanın CHP adayı Alaattin Köseler'e verilmesine karar verdi. Bu kararla birlikte Beykoz'da yaşanan seçim süreci sonlanmış oldu.

Ancak bu süreç, Beykoz'da siyasi gerilim ve tartışmaların yanı sıra, seçimlerin şeffaflığı ve güvenilirliği konusunda da dikkat çekti. Yeniden sayım kararlarının alınması ve sonrasında yapılan itirazların değerlendirilmesi, Türkiye'deki seçim süreçlerinin nasıl işlediği konusunda kamuoyunun dikkatini çekti ve tartışmalara neden oldu.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal