Gazze’deki sivil halka isimsiz Türk kahramandan yardım eli!

İşgalci İsrail 6 ayı aşkındır karadan, havadan ve deniz yoluyla sivil Gazzeli halka hukuk dışı saldırılarına devam ediyor. Evlerinden ve yerlerinden zorla gönderilen sivil halka, dünya üzerindeki birçok vicdanlı insan el uzatmaya çalışıyor. İsminin açıklanmasını istemeyen bir Türk vatandaşı, evini satarak kiraya geçti. Sattığı evin parasıyla da 150 çadır yaptırarak, Gazze halkına gönderdi.

04.04.2024-16:57 - (Son Güncelleme: 04.04.2024-16:57) Gazze’deki sivil halka isimsiz Türk kahramandan yardım eli!

Türkiye Gazze’ye gönderilen yardım oranlarında ilk sıralarda yer alırken isminin açıklamasını istemeyen Türk vatandaşı, yaptıklarıyla herkesi duygulandırdı.

150 çadır yaptırdı!

Türk vatandaşı, evini satarak kiraya geçti. Sattığı evin parasıyla 150 çadır yaptırarak, çadırları Gazze halkına gönderdi. Filistinliler, bu cömert Türk'e sahabe Hz. Ebu'd-Dahdâh'ın ismini verdi.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir Türk vatandaşı, evini satarak kiraya geçti. Sattığı evin parasıyla da 150 çadır yaptırarak, Gazze halkına gönderdi.

Hz. Ebü’d-dahdâh kimdir?

“Verdiğinin kat kat fazlasını kendisine ödemesi için Allah’a güzel bir borç vermek isteyen kimse yok mu?” (el-Bakara 2/245) meâlindeki âyet nâzil olunca Ebü’d-Dahdâh Hz. Peygamber’in yanına giderek, “Yâ Resûlallah! Allah bizden borç mu istiyor?” diye sordu. “Evet” cevabını alınca Hz. Peygamber’in elini tuttu ve sevabını sadece Allah’tan bekleyerek içindeki 600 hurma ağacı ile birlikte bahçesini Allah’a borç olarak verdiğini bildirdi. Ardından da bahçesine giderek orada bulunan ailesine bahçeyi Allah’a borç olarak verdiğini söyledi ve bahçeden çıkmalarını istedi. Bu hadise üzerine Hz. Peygamber, “Ebü’d-Dahdâh için cennette nice hurma ağaçları saçak atıyor” dedi. Ebü’d-Dahdâh’ın bu hurma bahçesini, Hz. Peygamber’in kendisinden borç istemesi üzerine veya daha başka sebeplerle Allah yoluna adadığı da rivayet edilmektedir.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal