Beyin Kanaması Geçiren Hastaya Covid-19 Testi Yapıp Eve Yolladılar!

İstanbul’un Başakşehir ilçesinde şiddetli baş ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran bir hastaya direkt Covid-19 testi yapılıp eve gönderildi. Üç gün boyunca ağrısı devam eden ve üçüncü günü bilincini kaybeden hastanın beyin kanaması geçirdiği anlaşıldı.

27.08.2020-16:47 - (Son Güncelleme: 27.08.2020-16:43) Beyin Kanaması Geçiren Hastaya Covid-19 Testi Yapıp Eve Yolladılar!

Türkiye’de koronavirüs nedeniyle hastanelerde uygulanan yeni prosedürler beraberinde ihmali de getirdi. İstanbul2un Güngören ilçesinde yaşayan 48 yaşındaki Vahap Karababa, şiddetli baş ağrısı nedeniyle hastaneye başvurdu.

Hastanede, MR ve göz muayenesi dahi yapılmayan Karababa’ya yalnızca koronavirüs testi yapılarak sonucunun çıkmasını beklemesi için eve gönderildi.

Üç gün boyunca baş ağrısı devam eden ve üçüncü günün sonunda bilincini kaybeden Karababa’nın beyin kanaması geçirdiği anlaşıldı.

AMBULANS GELMEDİ, KOMŞUSU SIRTINDA GÖTÜRDÜ

Evde olduğu süreçte aşırı terleme ve baş ağrısının ardından konuşma yetisini de kaybeden Karababa'nın eşi defalarca 112'yi aramış olmalarına rağmen ambulansın gelmediğini, komşusunun hastayı sırtında taşıyarak arabasına götürdüğünü belirtti.

'EVDE YATIP DİNLENSİN' DEDİLER

Götürüldüğü özel hastanede MR bulunmadığı için uyutulan ve sevki istenen hasta Bağcılar Devlet Hastanesine gönderildi.

Burada da yoğun bakım olmamasından dolayı tekrar sevki istenince saat 03:00'te çağırılan ambulans, sabah 06.00'da geldi.

Vahap Karababa'nın eşi Hatice Karababa, ‘Eşim bilincini kaybetmeden üç gün önce yoğun baş ağrısı ve aşırı terleme şikayetiyle hastaneye gittiğinde korona şüphesiyle yalnızca sürüntü testi alınıp eve gönderildi. Son gün evde fenalaşınca ambulans çağırıp belirtileri anlattım. Konuşamadığını ve bizi duymadığını söyledim. 'Evde yatıp dinlensin' dediler. Beş dakika boyunca konuşmama rağmen ambulans gelmeyince komşumuzdan yardım istedim. Üç kat merdiveni sırtında taşıyarak indirdi’ ifadelerini kullandı.

Yoğun bakımda iki gün boyunca yaşam mücadelesini veren ve ikinci günün sonunda hayatını kaybeden Karababa'nın yakınları, şikayetçi oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal