Beyaz Saray açıkladı! Joe Biden’da kanserli hücre tespit edildi.

ABD Başkanı Joe Biden’ın kişisel doktoru Kevin O’Connor, Başkan’ın geçtiğimi ay göğsünde biyopsiyle alınan lezyonda kanserli hücre tespit ettiğini ancak tedavi gerektiren bir durum olmadığını ifade.

04.03.2023-11:59 - (Son Güncelleme: 04.03.2023-17:20) Beyaz Saray açıkladı! Joe Biden’da kanserli hücre tespit edildi.

Beyaz Saray, Biden’ın göğsünde bir lezyon içinde yapılan biyopsinin sonucuyla ilgili olarak Doktor O'Connor Başkanın sağlık durumunu içeren raporu kamuoyu ile paylaştı.

AA’da yer alan haberde, O'Connor, alınan lezyonun bazal hücreli karsnom adlı bir cilt kanseri türü olduğunu ifade ederek "Tüm kanserli doku başarıyla alındı." şeklinde konuştu. Biyopsi bölgesinin etrafındaki alanın da elektrodesikasyon ile tedavi edildiğini belirten O'Connor, herhangi bir tedaviye gerek olmadığını aktardı. O'Connor, bazal hücreli karsinom lezyonlarının metastaz oluşumuna meyilli olmadığına işaret etti.

Biden'a biyopsi yapıldı

Doktor, bir yandan bu lezyonların boyutlarının büyüme ihtimali olduğunu ifade etti. Biyopsi yapılan bölgenin iyileştiğini belirten O'Connor, Başkan'ın rutin kontrolleri çerçevesinde gözetim altında durumunun takip edileceğini anlattı.

Beyaz Saray'dan açıklama geldi

Beyaz Saray, Joe Biden’ın 80 yaşında olması nedeniyle başkanlık görevi üzerinde yapıp yapamadığı tartışmaları sıklıkla gündeme gelen Biden’ın sağlık durumuyla ilgili olarak Doktor O’Connor’un detaylı bilgilerin yer aldığı raporu paylaştı. Başkanın sağlık durumunun "başkanlık görevlerini yerine getirmeye uygun" olduğunu kaydeden O'Connor, Başkan'ın göğsünde oluşan bir lezyon için biyopsi yapıldığını ancak henüz verilerin eline ulaşmadığını kaydetmişti


Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal