Betül Demir Nereli?

Türkiye’nin sevilen ses sanatçılarından Betül Demir, hem yorumladığı şarkılar hem de besteleriyle tanınmaktadır. Peki, Betül Demir kimdir? Betül Demir nereli? sorularının yanıtı haberimizin detayında...

16.07.2020-13:02 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-13:00) Betül Demir Nereli?

Çektiği video klipler ve konser performansları ile dinleyiciler tarafından oldukça beğenilmektedir. Peki Betül Demir nereli? Betül Demir İstanbul doğumludur fakat aslen Çankırılıdır.

Betül Demir Hayatı

25 Eylül 1980 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Betül Demir, ailenin beş çocuğundan biridir. Kardeşlerinden Sude Bilge Demir de söz yazarı ve bestecidir. Aynı zamanda Betül Demir’in prodüktörlüğünü yapmaktadır.

Küçüklüğünden beri müzikle yakından ilgilenen Betül Demir, ortaokul ve lise yıllarında, okulda kurduğu müzik grupları ile konserlere çıkmıştır. Lise çağındayken, müzik öğretmeninin yönlendirmesiyle şan ve solfej dersleri almış, sonrasında reklam müzikleri seslendirmiş ve bazı sanatçıların albümlerinde vokallik yapmıştır. Bu sanatçılardan en önemlileri Aşkın Nur Yengi ve

Demet Sağıroğlu’dur. Lise mezuniyetinden sonra Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde şan eğitimi almaya devam etmiştir.

Betül Demir, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Opera Şan Bölümü’nde uzun bir süre eğitim görmüştür. Sonrasında ise İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne geçiş yaparak buradan mezun olmuştur.

Betül Demir Kariyeri

Betül Demir ilk albümü olan ‘Ayrılığın El Kitabı’nı 26 Mayıs 2006 tarihinde piyasaya sürmüştür. Albümdeki şarkılardan ‘Yaz Geliyor’, ‘Yapamadım’, ‘Günahımı Alma’ ve ‘Taş Duvarlar ‘ isimli şarkıların klipleri de çekilmiştir.

2 Ağustos 2007 tarihinde bir remiks albümü olan ‘Betül Demiremix’ i yayınlamıştır. Bu albümde ilk albümündeki bazı şarkıların remiksleri ve 3 adet yeni şarkı yer almaktadır.

2008 senesinde ise Betül Demir, 3 Hürel ait ’Sonsuza Kadar’ albümünde yer alan ‘Gönül Sabreyle’ adlı rock parçayı yorumlamış ve yine 2008 senesinin Temmuz ayında ’Süper’ isimli üçüncü albümünü çıkarmıştır. Albümün prodüktörlüğünü Mustafa Ceceli yapmıştır. Bu albümde Sezen Aksu, Sinan Akçıl ve Fettah Can gibi isimlerin şarkılarına yer vermiştir. Seyhan Müzik Şirketi’nden çıkan albümün çıkış parçası olan ’Süper’ şarkısına klip çekilmiştir.

2015 yılında, şarkıcılığının yanı sıra bir kozmetik firması ile anlaşarak bu firmanın reklamlarında yer almıştır.

Betül Demir Albümleri

- Ayrılığın El Kitabı
- Süper
- Mıknatıs
- Esas Duruş
- Betül Demiremix
Teklileri
- Herkes Haklı
- Cesaretin Var mı Aşka
- Helalleşemedik
- Tarafsız Kalamıyor Aşk
- Sana N’olmuş
- Aslan Payı
- Hacıyatmaz
Video Klipleri
- Yaz Geliyor Klibi
- Yapamadım Klibi
- Günahımı Alma Klibi
- Taş Duvarlar Klibi
- Başka Bir Şey Klibi
- Süper Klibi
- Bütün Gece Klibi
- Yeter Klibi
- Herkes Haklı Klibi
- Hop Dedik Klibi
- Mıknatıs Klibi
- Cesaretin Var mı Aşka /Suat Ateşdağlı Klibi
- Helalleşemedik Klibi
- Tarafsız Kalamıyor Aşk Klibi
- Sana N’olmuş Klibi
- Aslan Payı Klibi
- Hacıyatmaz / feat. Emirhan Cengiz Klibi
- Karabatak Klibi
- Meşgul Klibi
- Anlat Anlat Klibi
- Devlerin Aşkı Büyük Olur Klibi

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal