Beslenme çantalarındaki meyve suları çocuğun vücut kitle yapısını bozuyor!

Ebeveynlerin çocuklarının beslenme çantalarına her daim koydukları meyve sularının, vücut kitle indeksine etkisi olduğu anlaşıldı. Kanada merkezli yapılan araştırma, uzun yılları kapsayan ve sistematik bir şekilde incelendiği duyurusu yapıldı. Bizlerde meyve sularının vücuda etkisini el aldık. Detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

18.01.2024-12:41 - (Son Güncelleme: 18.01.2024-18:00)

Yapılan araştırma, çocukların günlük aldıkları meyve suyu miktarında artış yaşanması halinde kitle indeksinde de artış yaşandığını kaydetti.

Ekstra içilen meyve suyunun vücut indeksi açıklandı!

Kanada’da bulunan kamu araştırma okulu olan Toronto Üniversitesi Beslenme Bilimleri bölümünden görev alan Vasanti Malik ve ekip arkadaşları, yaklaşık 42 çalışmayı inceledi. Çalışmaları günlük tüketilen meyve suyu oranından fazla olarak şeker ilavesiz meyve suyu içen çocuk ve yetişkinleri kapsadığını belirterek şu sonuca varıldığı belirtildi: ‘‘Günlük tüketilen meyve suyu oranından fazla tüketenlerin özellikle çocukların vücut kitle indeksinde 0,03 daha fazla değişime neden olduğu saptandı. Yani 11 yaşından küçük çocuklarda, her ekstra fazladan içilen meyve suyu 8 oz (yaklaşık 240 mililitreye denk gelmektedir) vücut kitle indeksinde daha çok farka yol açtığı belirlendi.

Meyve sularının sağlığa zararları

Meyve su tüketimi azaltılmalı!

Yetişkinlerde şekerli olmayan meyve suyu tüketmesi ile kilo artışı arasında bağlantı olduğunu aktaran araştırmacılar, "Bulgularımız, aşırı kilo ve obeziteyi önlemek için yüzde 100 meyve suyu tüketimini kısıtlamaya yönelik halk sağlığı kılavuzunu destekler nitelikte’’ olduklarını açıkladılar.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal