Beşiktaş'ta Önder Karaveli'den Gaziantep Galibiyetinin Ardından Açıklamalar!

Beşiktaş Teknik Direktörü Önder Karaveli, Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Vodafone Park'ta oynanan Gaziantep Futbol Kulübü karşılaşmasında aldıkları 1-0'lık galibiyetin ardından düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

15.01.2022-11:55 - (Son Güncelleme: 15.01.2022-11:55)

Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz haftayı 2-2'lik Çaykur Rizespor beraberliği ile kapatan Beşiktaş, ligin 21. haftasında kendi sahasında oynadığı Gaziantep Futbol Kulübü karşılaşmasında hata yapmadı. Michy Batshuayi'nin kaydettiği gol ile sahadan 1-0'lık beraberlikle ayrılan siyah beyazlılar kendi evinde 3 puanı kaptı.

ÖNDER KARAVELİ'DEN AÇIKLAMALAR

Beşiktaş Teknik Direktörü Önder Karaveli, Gaziantep Futbol Kulübü karşısında alınan 1-0'lık galibiyetin ardından düzenlemiş olduğu basın toplantısında yapmış olduğu açıklamalarda ;

OYNANAN OYUN HAKKINDA...

Galip bitirmek güzel. Kazanmaya yetecek kadar oynadık ama harika bir oyun olmadı. Özellikle ilk yarıda daha üstündük. İkinci yarıda rakip biraz yerinden ayrılınca daha çok pozisyon bulduk. Gaziantep 5-3-2’yi iyi oynayan bir ekip. Bunu biliyorduk. Savunma hattını yerinden oynatmazsak pozisyon bulamayacağımızı düşündük, Bekleri kullandık oyunun başında. Beklerden sonra merkez orta sahanın yön değiştirmesiyle pozisyon bulacağımızı düşündük. Kenarlara kadar iyi gittik ama Gaziantep’in işini kolaylaştıracak yüksek ortalar yaptık Bütün topları uzaklaştırdılar ama bütün topları alarak atak tazeledik. Batshuayi’yi de çok yalnız bıraktık. Güven ve Ghezzal’la yeteri kadar destek veremedik ve ilk yarıda savunma arasında kayboldu. İlk yarı biterken çaprazdan etkili bir şutları vardı. Bunun dışında ilk yarıda pozisyon vermedik. İkinci yarıda oyuncuların merkeze biraz daha destek vermelerini istedik. İstediğimiz gibi olmayınca oyuncu değişikliğine gittik. Larin ve Oğuzhan girince rakip bizi karşılamakta zorlandı. Zaten bu oyuncular girdikten sonra güzel bir gol oldu. Ghezzal’ın şutundan sonra Batshuayi’nin tamamlaması tam bir santrfor golü. Ben dahil bütün oyuncular, Batshuayi’nin gol attığı bir maçtan galip ayrıldığımız için mutluyuz. Sayısız gol pozisyonuna girip atamamak onu da aşağıya çekiyor, duygusal bir yapıda. Çok beklediğimiz düzeyde bir oyun olmasa da beklediğimizin üzerinde bir takım oyunu vardı sahada. Kazanmak için, oyunu tutabilmek için, son anlarda gol yememek için takım birlikteliği son derece yüksekti.


TÜRKİYE KUPASI HEDEFİMİZ DEVAM EDİYOR

Oyuncularımızı en sondaki hedefe göre değil de bir sonraki hedeflerle oyun içinde tutmak istiyoruz. Beşiktaş için her sezon şampiyonluk doğal hedeftir. Ama bu puan farkından dolayı, oynanacak olan maçlara konsantre etmek istiyoruz. Kazandıkça hedef de kendiliğinden önümüze çıkacaktır. Kupa hedefimiz de var. Orada da kazandıkça, tur atladıkça hedef ortaya çıkacaktır

EMİRHAN İLKHAN İLE İLGİLİ OLARAK

Hem kupada hem de Rize’de iyi bir oyun oynadı. Biz de onun iyi oynamadığı günlerde ona sahip çıkmaya talibiz’ demiştim. Bugün iyi bir oyun oynamadı. Kendisiyle henüz konuşmadım ama bütün genç oyunculara nasıl oynadıklarını sorarım. Bugünkü oyundan sonra da kendisine inancım artarak devam edecek. Serdar Saatçı da kadromuzdaki önemli stoperlerden birisi. Bu konularda kendisiyle konuşuyoruz. Oynamayacak diye bir şey yok. 3’lü savunma oynadığımızda Welinton-Necip-Serdar olarak üçleyecektik. Ersin ve Rıdvan fazlasıyla şans buluyor. Ersin kalemizde güven veriyor. Beklenti daha fazla, birçok oyuncunun sahaya girmesi yönünde. Ama hiçbir oyuncuyu genç olduğu için oynatmıyorum. Bu seviyede oldukları için oynatıyorum. Emirhan genç olduğu için sahaya girmedi. Yaptıklarıyla bunu hak ettiği için sahada. Demir Ege Tıknaz da sahada olmayı hak ettiği zaman, bu sahada olmasını çok istiyorum. En net gördüğüm oyuncu şu anda bu. Başka oyuncular da var arkada. Bu isimler 2004 doğumlu. 2005 ve 2006 doğumlu arkadan gelen birçok yetenekli isim de var. Gençlere güvenimiz sürecek.


OĞUZHAN ÖZYAKUP VE GÖKHAN TÖRE

Oğuzhan, Beşiktaş’ın şampiyonluklarında katkısı olan çok özel bir oyuncu. Bunu sürekli kendisine anlatıp sahada da ona özgürlük vererek ne hissettiğimi gösteriyorum. Kademe kademe süresini uzatarak ilk 11 oyuncusu olacak kıvama gelmişti. Ancak hastalık durumu nedeniyle biraz gecikti. Oğuzhan sahada olacaktır ve olmalıdır. Oğuzhan bizim oyun organizasyonumuzda bize çok faydalı olacak bir isim. Oğuzhan gibi Gökhan Töre’ye de süre veriyoruz. Hem Rize’de hem de bugün Gökhan Töre hücum gücümüzü artırdı.

GERİ ÇAĞRILAN KEREM KALAFAT...

Genç oyuncuları kiralık olarak göndermenin birinci amacı hazırlanmalarıdır. Kerem Kalafat’ın Uşakspor’da geçirdiği süreci arkadaşlarımıza izlettirdik ve başka olumlu bilgiler de aldık. Sağ bek konusunda Rosier olmadığında Umut’u kullandık bu bölgede. Ama ters ayaklı olduğu için zorluklar da yaşadı. Necip ve Atiba da burada kullanılabilir ama bütün bunları yapmak yerine özkaynağımızdan, sağ bek pozisyonunda olan bir oyuncumuz olduğunu görerek geri çağırdık. Kerem aramıza döneli çok fazla gün olmadı. Ama çok net söylüyorum, bugün Rosier’de herhangi bir problem olsaydı, Kerem sahaya girecekti. Çünkü orada bizim için alternatif oyuncu Kerem’dir. Gelişecektir ve sahaya girmek için fırsat bulacaktır. Artık rekabetin içine girer diye düşünüyorum. Umarım her şey gönlünce olur. Beşiktaş’tan gittikten sonra neleri kaybedebileceğini görebiliyor oyuncular ve dönünce sıkı sıkı sarılıyorlar. Ersin ve Rıdvan’lı kadronun sağ bekiydi kendisi. Milli takımda da 3’ü beraber oynuyordu. Ben de kendisine inanıyorum.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal