10.05.2022-10:12 (Son Güncelleme:17.06.2022-16:29)


1

Beşiktaş'ın altyapısından yetişen Emirhan İlkhan, A takıma kadar yükselmeyi başarmış ve A takımda düzenli olarak forma giyme şansı yakalamaya başlamıştı.



2

Emirhan İlkhan'ın yükselen form grafiği ile birlikte genç yaşında Avrupa kulüplerinin dikkatini çektiği ortaya çıktı. Alman devi Borusia Dortmund genç yıldızı kadrosuna katabilmek adına çalışmalarına başladı.



3

Oyuncu ile özellikle Alman ekibi Borussia Dortmund'un yakından ilgilendiği öğrenildi.



4

Avrupa'dan maç izlemeye gelen scoutların Emirhan'ı çok beğendiği öğrenildi. Futbolcu daha önce U-19 takımı ile UEFA Gençlik Ligi'nde Borussia Dortmund'a karşı oynadığı karşılaşmada attığı gol dışında performansıyla Alman ekibinin dikkatini çekmişti.



5

Özellikle geride kalan sezonda Fenerbahçe derbisindeki performansı oyuncuya olan ilgiyi arttırdı. Bu anlamda yakın zamanda genç yetenek ile ilgili önemli gelişmeler yaşanabilir.



6

17 yaşındaki merkez orta saha Emirhan bu sezon Beşiktaş formasıyla Süper Lig'de 9 karşılaşmaya çıktı ve 1 gol kaydetti. 497 dakika ise sahada kaldı. 17 yaşındaki futbolcu U19 Süper Liginde ise 11 maça çıktı.



7

U-19 takımında ise 7 gol kaydetti ve 1 kez asist yaptı. Genç yeteneğin geleceğine gerek Beşiktaş tarafından gerek Türk futbolu tarafından umutla bakılıyor. Bu anlamda oyuncuyla ilgili gelişmeler futbolseverler tarafından dikkatle takip edilmekte.

Serkan Morova
serkan.morova@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR