Beşiktaş'ın yeni transferi Wout Weghorst hakkında oyuncunun antrenörü Richard Van Beek'in yaptığı açıklamalar büyük ilgi çekti!

Beşiktaş'ın yeni transferi olan Wout Weghorst'un özel anterenörü olan Richard Van Beek, Hollandalı oyuncu hakkında dikkat çeken ifadelere yer verdi. Yıldız santaforun özellikleri ile ilgili açıklamaları büyük yankı uyandırdı.

25.07.2022-10:57 - (Son Güncelleme: 25.07.2022-11:18)

Siyah beyazlıların yeni transferi olan Wout Weghorst, İstanbul'a 3 özel antrenörü ile beraber gelmişti. Richard Van Beek ve Tom Grootendorst, Hollandalı oyuncuya bireysel performans konusunda yardımcı olurken, Lars Brouwer da mental olarak oyuncuya destek vermekte. Oyuncunun uzun yıllar antrenörlüğünü yapan Van Beek'in açıklamaları ise ilgi çekti.

Sıkı bir şekilde çalıştıklarını aktardı

Antrenör Richard Van Beek yaptığı açıklamada, 'Kariyerinin ilk dönemlerinde fiziksel olarak istediği seviyede olmayan Weghorst, buna rağmen bu eksiğini çok çalışarak giderdi. Sezon bitmesine rağmen bireysel çalışmalarına devam eden Weghorst'un gücü iyi durumda. Dayanıklılığı ise çok iyi.'

'Şu aşamada diğer özelliklerine göre biraz geride ancak bunun için haftalardır çalışıyoruz. Daha iyi duruma gelecek. Yeteneğinden ziyade çalışkanlığı ile öne çıkan Wout Weghorst, çok fazla idman yapmanın karşılığını da attığı gollerin yanı sıra az sakatlanmasıyla alıyor. Tecrübeli futbolcu, kariyerinde sakatlık nedeniyle sadece 3 maç kaçırdı.AZ formasıyla 2016-17'de iki maç kaçırdı. 2019-20'de de uyluk gerilmesi sebebiyle Wolfsburg'un bir maçını kaçırdı.' ifadelerine yer verdi.


Normalde 2 katı fazla kalori alıyormuş

Hollandalı oyuncu hakkında yaptığı açıklamada futbolcunun ortalama bir insana göre iki katı yani 4000 kalori aldığını aktaran Van Beek, 'Vücudunuzda patlayıcı bir güce sahip olmak için çok fazla kas kütlesi yarattığınız an, çok fazla enerjiniz olması gerek. Wout gibi üst düzey bir sporcunun zaten az yağı vardır ve çok yüksek bir negatif enerji dengesi ile kilo verirsiniz.'

'Metabolizması amatör bir sporcununkinden çok daha yüksek olduğu için kalori alımını artırmak istersiniz. Bu arada, Tour de France'daki bisikletçiler bu 4000 kaloriye gülüyorlar, bunun yaklaşık iki katını yiyorlar.' açıklamalarına yer verdi.

Mesut Şahim
mesutspor79@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal