Beşiktaş’ın genç yıldızı Semih Kılıçsoy kimdir? Semih Kılıçsoy biyografisi ve kariyeri

A Milli Takım’ın aday kadrosuna ilk kez katılan Beşiktaş’ın genç forvet oyuncusu Semih Kılıçsoy’un kariyeri ve özel hayatı hakkındaki araştırmalar yoğunlaştı. Süper Lig’de siyah beyazlıları taşıyan isimlerden birisi olan Semih Kılıçsoy’un istatistikleri merak ediliyor. Peki Beşiktaş’ın genç yıldızı Semih Kılıçsoy kimdir? İşte Semih Kılıçsoy biyografisi ve kariyeri…

21.03.2024-17:33 - (Son Güncelleme: 21.03.2024-17:35)

Ahmetcan Kaplan ile beraber Türkiye A Milli Futbol Takımının aday kadrosunda kendisine yer bulan Semih Kılıçsoy, futbol severlerin sosyal medyada gündeme aldığı futbolculardan birisi olarak dikkat çekiyor. Arda Güler, Barış Alper Yılmaz, Kenan Yıldız gibi isimlerle beraber Ay Yıldızlıların gelecekteki iskeletini oluşturması beklenen Semih Kılıçsoy’un hayatını ve futbolculuk kariyerini merak edenler internete yönelerek araştırmalarını hızlandırdı. Peki 

Semih Kılıçsoy kimdir?

Genç futbolcu Semih Kılıçsoy'un kariyeri oldukça dikkat çekici. 15 Ağustos 2005'te doğan Kılıçsoy, Gop Venüs ve Arnavutköy Yaylaspor altyapılarında yetişti. 2016'da Beşiktaş'a transfer olan genç yetenek, 21 Ekim 2021'de kulübüyle profesyonel sözleşme imzaladı ve sözleşmesini 2025'e kadar uzattı. Beşiktaş'ın alt takımlarında gösterdiği performansla adından söz ettiren Kılıçsoy, 23 Aralık 2022'de büyük kulübüyle sözleşme yeniledi.

Semih, Beşiktaş'ın 19 Yaş Altı Futbol Takımı'nda başladığı sezonda U-19 Süper Ligi'nde 17 maçta 18 gol kaydetti. Beşiktaş formasıyla ilk maçına 26 Şubat 2023'te çıktı ve Antalyaspor karşısında sahaya çıkan genç oyuncu, maçın 58. dakikasında oyuna dahil oldu.

Beşiktaş’ın genç yıldızı Semih Kılıçsoy kimdir? Semih Kılıçsoy biyografisi ve kariyeri

Genç yetenek, Beşiktaş'la Avrupa sahnesinde de adını duyurdu. 2023-24 sezonunda UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde KF Tirana'ya karşı attığı golle Beşiktaş'ın Avrupa kupalarında en genç gol atan oyuncusu oldu. İkinci yarıda oyuna giren Semih, 83. dakikada attığı golle büyük bir başarı elde etti.

Milli takım kariyerine de oldukça başarılı bir şekilde devam eden Semih Kılıçsoy, Türkiye'nin alt yaş kategorilerinde forma giydi ve 22 maçta 17 gol attı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal