Süper Kupa maçı ertelenecek mi? TFF Başkanı Büyükekşi'den şok açıklama...

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, son dönemde gündemi meşgul eden bir konu hakkında açıklamalarda bulundu. Büyükekşi, Fenerbahçe'nin Süper Kupa maçının ertelenmesi talebiyle ilgili bilgi verdi. Federasyon Başkanı, Fenerbahçe'nin bu konuda bir talepte bulunduğunu ve bu talebi değerlendirdiklerini ifade etti. Büyükekşi, Süper Kupa maçının ertelenmesi ya da ileri bir tarihe alınması konusunda henüz net bir kararın alınmadığını belirtti.

21.03.2024-17:09 - (Son Güncelleme: 21.03.2024-17:09) Süper Kupa maçı ertelenecek mi? TFF Başkanı Büyükekşi'den şok açıklama...

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Fenerbahçe'nin talebi üzerine Süper Kupa maçının ertelenmesinin gündemde olduğunu açıkladı. Büyükekşi, A Milli Futbol Takımı'nın Macaristan ile yapacağı özel maç için İstanbul Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Fenerbahçe'nin talebinin değerlendirildiğini belirten Büyükekşi, Süper Kupa maçının ertelenip ertelenmeyeceği konusunda henüz kesin bir karar verilmediğini ifade etti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Şanlıurfa'da 7 Nisan'da gerçekleştirilmesi planlanan Süper Kupa maçının 6 Nisan'a alındığı iddialarının doğru olmadığını belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe'nin kupa maçının ertelenmesi talebiyle ilgili olarak da açıklamalarda bulundu. Büyükekşi, Fenerbahçe'nin erteleme talebi üzerine TFF olarak bu talebi değerlendirdiklerini ve şu anda 6 Nisan tarihinin gündemde olmadığını ifade etti.

Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylar hakkında sorulan bir soruya ise Büyükekşi, "Bu konuyla ilgili şu anda bir şey söylemeyeceğim. Gündemimiz Milli Takım." şeklinde yanıt verdi. Bu açıklamalar, Türk futbolunda önemli gelişmelerin nasıl ele alındığını ve milli takımın önceliğinin vurgulandığını gösteriyor.

Hazırlık maçlarının önemine dikkat çekildi

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, A Milli Takım'ın 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) öncesinde yapacağı hazırlık maçlarının önemine dikkat çekerek açıklamalarda bulundu. Büyükekşi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Avrupa Futbol Şampiyonası'nın Almanya'da olacak olması bize ayrı heyecan veriyor. Evimizde oynayacak gibi hazırlanıyoruz, heyecanlıyız. Türk Milli Takımı, Avrupa'nın en genç milli takımıydı, aramıza 4 genç futbolcu daha katıldı. Bu konunun çok büyük bir avantaj sağlayacağını düşünüyoruz. 2032'nin de ana omurgasını oluşturmuş oluyoruz. 18 yaşındaki gençler, 8 yıl sonra 26 yaşında olacak. Beraber hareket eden bir takım olacak. O yüzden yapacağımız hazırlık maçları çok önemli. Dostluk maçında karşılaşacağımız ekipler de Avrupa Şampiyonası'nda yer alacaklar. Güçlerini ispat eden ekipler. Son derece iyi bir hazırlık dönemi geçirdi takımımız. Çok güzel bir dostluk, kardeşlik havası var. Macaristan Milli Takımı özellikle bizimle maç yapmak istedi. Geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanımız, Macaristan'ı ziyaret etti, çok önemli dostluk mesajları verdi. Biz de bu mesajları pekiştirmek için dostluk maçı yapacağız. Milli takım kampa devam edecek, pazartesi günü de Avusturya'ya hareket edecek. Salı günü de maçta sonra Türkiye'ye döneceğiz."


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal