19.11.2021-11:59 (Son Güncelleme:19.11.2021-12:27)


1

Beşiktaş'a Almanya'nın Schalke 04 takıından transfer olan eski futbolcu Ailton'dan Beşiktaş ile ilgili dikkat çekecek açıklamalar geldi.



2

2005 yılında Beşiktaş'a Schalke 04 takımından transfer olan Brezilyalı emekli futbolcu Beşiktaş'a transfer olduğu dönemde çok büyük ses getiren futbolcularından biri olmuştu. O dönem Almanya Bundesliga'da gol kralı olan ve Beşiktaş'a 3.5 milyon euro bonservis bedeli karşılığında transfer olan Ailton, kariyeriyle ilgili çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.



3

2014 futbol kariyerine son veren eski yıldız, Beşiktaş'a transfer olduğu dönem ile ilgili, 'Kariyerimin en büyük hatası çünkü Schalke 04 gerçekten çok iyiydi' ifadelerine yer verdi.



4

Futbolcu Türkiye'de beklenen performansı gösterememişti ve kendisine 'Ton Ton Ailton' lakabı takılan futbolcu, Beşiktaş formasıyla Süper Li'de sadece 14 karşılaşmaya çıkabildi. Ailton Beşiktaş ile Süper Ligde çıktığı 14 karşılaşmada 5 kez gol sevinci yaşamıştı.



5

Brezilyalı emekli yıldız Ailton'un kariyeri oldukça büyük dikkat çekiyor. Emekli yıldız, Internacional takımında başladığı kariyerine, Sports Recife, Guarani ve Meksika'nın Tigres takımında devam etti. Futbolcu ilk olarak 1998 yılında Alman ekibi Werder Bremen'e transfer olarak Avrupa kariyerini başlatmış oldu.



6

Futbolcu buradan Schalke takımına transfer oldu. Schalke takımında gösterdiği etkili performansla ülkemizde Süper Lig takımlarından Beşiktaş'ın yolunu tuttu. Futbolcu Beşiktaş'tan ayrılmasının ardından pek çok çeşitli takımda forma terletti. Ailton, Avusturya'da SCR Altach takımından Çin'in Lifan ve Almanya'nın alt liglerinden Hassia Bingen takımına kadar pek çok takımda forma terletti. Futboldan ise 2014 yılında emekli oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR