Beşiktaş Trabzonspor derbisi tekrar olursa ne olacak, maç yeniden mi oynanacak? TS BJK maçı kaldığı yerden mi devam edecek?

Beşiktaş Spor Kulübü, Trabzonspor ile oynadığı derbi maç karşılaşmasının tekrar edilmesi için TFF'ye başvuru yaptığını duyurdu. Bu duyurunun ardından ise futbolseverlerin aklında Beşiktaş Trabzonspor derbisi tekrar olursa ne olacak, maç yeniden mi oynanacak? TS BJK maçı kaldığı yerden mi devam edecek? soruları oluşmaya başladı.

06.04.2022-12:22 - (Son Güncelleme: 06.04.2022-12:23) Beşiktaş Trabzonspor derbisi tekrar olursa ne olacak, maç yeniden mi oynanacak? TS BJK maçı kaldığı yerden mi devam edecek?

Beşiktaş ile Trabzonsppr arasında geçtiğimiz gün oynanan derbi maçının tekrar oynatılması konusu gündeme geldi. Karşılaşmada hakem Zorbay Küçük'ün hatalı karar verdiğini gerekçe gösteren Beşiktaş, maçın iptal edilmesini ve yeniden oynatılması yönünde Türkiye Futbol Federasyonu'na başvuru yaptığını açıkladı.Beşiktaş Trabzonspor derbisi tekrar olursa ne olacak, maç yeniden mi oynanacak?

Karşılaşmanın 47. dakikasında kaleci Uğurcan'ın Hüseyin'in attığı geri pası elle kontrol ettiği ve maçın hakemi Zorbay Küçük'ün de bu harekete karlılık olarak endirekt serbest vuruş kararı verdiğini öne süren Beşiktaş yönetimi, hakemin atışı yanlış yerden yaptırdığını ve hakemin atışı kurallar gereği ön çizgiden değil de aut çizgisi yanından yaptırdığını belirtti.

Beşiktaş Trabzonspor derbisi tekrar olursa ne olacak, maç yeniden mi oynanacak?

Futbol kuralarına göre barajın kale çizgisinin üzerinde kurulmasının gerekli olduğunun altının çizildiği iddialarda Trabzonspor ile gerçekleştirilen maçın söz konusu pozisyon için yenilenmesi gerektiğinin aktarıldığı dilekçe Siyah-Beyazlı yönetimin kulüp avukatları tarafından rapor dahilinde hazırlandı. Dilekçenin hazırlanmasının hemen ardından Beşiktaş yönetimi TFF'ye resmi başvuru yaparak Beşiktaş-Trabzonspor maçının tekrar oynatılması talebinde bulundu.

Beşiktaş Trabzonspor derbisi tekrar olursa ne olacak, maç yeniden mi oynanacak?

TS BJK maçı kaldığı yerden mi devam edecek?

TFF'nin yapılan başvuruyu değerlendirmesi sonrasında şayet maçta hakem hatası kararı çıkarsa maç 1-1 olarak tescil edilecek. TFF, yaptığı değerlendirmeler sonrası karşılaşma içinde verilen kararın kural hatası olduğu yönünde bir karar verirse Beşiktaş-Trabzonspor derbisinin yeniden oynanma ihtimali olacak. Bu durumda her iki takım da aynı 11'leri ile sahaya çıkmak zorunda kalacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal