Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Avrupa Mücadelelerinde Türkiye İçin Kritik Önem!

Avrupa kupalarında mücadele eden temsilcilerimizin maçlarından sonra Türkiye 19. sırada yer alanıyor. Süper Lig devleri Avrupa mücadeleleleri ülke puanı adına kritik önem taşıyor.

23.10.2021-15:24 - (Son Güncelleme: 23.10.2021-15:42) Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Avrupa Mücadelelerinde Türkiye İçin Kritik Önem!

Avrupa kupalarında mücadele eden 3 takımız olan Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'ın bu haftayı 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle kapatması UEFA ülkeler sıralamasındaki işimizi epey zorlaştırdı. İngiltere'nin 92 bin 355 puan ile lider olduğu klasmanda Türkiye bu haftayı 24 bin 500 puanla 19. sırada tamamlama başarısı gösterdi. Süper Lig devlerinin bu sezon alacağı puanlar 2023-24 sezonundaki Avrupa kupaları kotamız için çok büyük hayati önem taşıyor.

AVRUPA MÜCADELELERİNDE İLK 15 İÇİNDE YER ALMAK ÇOK ÖNEMLİ

Bu sezonu ülke sıralamasında ilk 15'te bitiremezsek, 2023-24 sezonunda Şampiyonlar Ligi'ne (play-off turu) Konferans Ligi'ne 3 takım yollayacağız. Avrupa Ligi'ne ise katılamayacağız. İlk 15 içerisinde yer alma başarısı gösterirsek Şampiyonlar Ligi'nde 2, Avrupa Ligi'nde , Avrupa Konferans Ligi'nde ise 2 takımla mücadele edeceğiz.

6 ÜLKENİN PUANLARI TÜRKİYE İLE ÇOK YAKIN

İlerleyen haftalarda bir sürpriz olmazsa 15. basmak için Norveç, Çekya, Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Hırvatistanla ile mücadele veriyoruz. Türkiye halen 24 bin 500 puan ile 19. sırada yer alıyor. Diğer 5 ülkenin puanları ise bize oldukça yakın bulunuyor.

Bu anlamda temsilcilerimiz Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Avrupa mücadeleleri çok büyük önem taşıyor. Temsilcilerimin Avrupa'da alacakları sonuçlar büyük bir merakla beklenmeye başlandı. Temsilcilerimizin kötü sonuçlar alması halinde Türkiye'yi çok kritik bir süreç bekliyor. Bu anlamda temsilcilerimize büyük görev düşüyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal