Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, TFF’nin almış olduğu yerli oyuncu kararını desteklemediğini söyledi. TFF’ye farklı bir öneride bulundu

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde gerçekleştirilen yeni sezonun ilk antrenmanında basın mensupları ile bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. TFF'ye sürpriz bir öneride bulundu.

28.06.2022-09:18 - (Son Güncelleme: 28.06.2022-10:35)

Yeni sezonun hazırlıklarına başlayan Beşiktaş’ta antrenmanı yöneticilerle birlikte yakından takip eden Başkan Ahmet Nur Çebi, Türk futbolunun gündemini oldukça meşgul eden konulardan biri olan yerli oyuncu oynatma mecburiyeti ile ilgili olarak flaş açıklamalarda bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun yerli oyuncu oynatma, yabancı oyuncu sınırlaması ile ilgili olarak almış olduğu karar hakkında bir öneride bulunan Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, yeniden bir düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.


Ahmet Nur Çebi'den TFF'ye öneri!

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, yapmış olduğu açıklamalarda ;

‘ TFF’nin almış olduğu bazı kararlar var. Özellikle de yerli oyuncular ile ilgili olarak. Şunu söylemek istiyorum; Rekabet olmazsa kimse çalışmaz ve başarı gelmez. Rekabeti ortadan kaldıracak bu kararı desteklemiyorum. Hepimiz zor durumdayız, her kuruşa ihtiyacımız olan bu dönemde yerli futbolcu mecburiyeti getirip kulüplerin cebinden fazla para çıkmasına sebep olacak bir kararı desteklemiyorum. Bunu federasyon başkanına da söyledim ama sonuç şu an için olumsuz. Umarım bu kararlarından bir an önce dönerler. Çok da geç kalmamalarını tavsiye ediyorum. Çünkü transfer dönemi devam ediyor. Ortada 20 tane takım var. Bunların 3'er yerli oynatma mecburiyeti, bir de 4-5 yedek oyuncuyla rakam 100 oluyor. 100 tane yerli futbolcu varsa listeyi siz getirin. Bu, zaman içinde olabilir ama bugün markette takımların kullanabileceği 100 tane yerli oyuncu yoksa o zaman uygulamanın doğru olmadığını söyleyebiliriz ‘ şeklinde konuşarak dikkatleri üzerine çekti.

Serkan Morova
serkan.morova@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal