Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ transfer konusunda taraftarlara verdikleri sözü tuttukları için mutlu olduklarını söyledi

Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ, siyah beyazlılarda yeni sezon öncesinde değerlendirmelerde bulundu. Taraftarlara vermiş oldukları sözleri tuttuklarını söyleyen Kocadağ, yeni sezon öncesinde çok iyi transferler yaptıklarını açıkladı.

18.07.2022-09:29 - (Son Güncelleme: 18.07.2022-10:13)

Spor Toto Süper Lig’de geçtiğimiz sezon yaşadığı hayal kırıklığını unutturarak, yeni sezonda şampiyonluk ipini göğüslemek isteyen Beşiktaş’ta transfer dönemi oldukça hareketli geçiyor.

Siyah beyazlılar, sezonu ilk olarak Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde açmalarının ardından sonrasında hazırlıklarının ikinci etabı olan Avusturya’ya gitti.  Avusturya kampında yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Beşiktaş aynı zamanda iki hazırlık maçı oynadı.

Yapılan transferler yüzleri güldürdü

Yeni sezon öncesinde kadrosuna Wout Weghorst, Jackson Muleka, Romain Saiss, Gedson Fernandes, Cenk Tosun gibi isimleri katarak kadrosunu güçlendirmeyi başaran Beşiktaş yönetimi taraftarlarının yüzünü güldürmeyi başardı.

Emre Kocadağ açıklamalarda bulundu

Beşiktaş’ın Avusturya kampında Sabah Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan Asbaşkan Emre Kocadağ, yeni sezon öncesi yaptıkları transferlerden bahsetti. Taraftarlarına vermiş oldukları sözleri tuttukları için mutlu olduklarını belirten Emre Kocadağ, yapmış olduğu açıklamalarda ;


‘Şampiyonluğu ulaşmak istiyoruz’

Gelenlerin hepsi birbirinden kıymetli ve Beşiktaş'a artı değer katacak oyuncular. Şampiyonluk yarışında bayrağa ilk ulaşan biz olmak istiyoruz. Weghorst çok kaliteli bir futbolcu, Muleka da ciddi katkı sağlayacaktır. Bizi sevindiren konulardan biri de Cenk Tosun ve Salih Uçan gibi oyuncularımızın performansları oldu. Beşiktaş'a daha güçlü döndüler. Alternatifli ve kaliteli bir oyuncu grubumuz mevcut. Sol stoper transferi sonrası hocamız arzu ederse diğer bölgelere takviye yaparız.

‘Türkiye’nin en iyi hücum hattını oluşturduk’

İhtiyaç görülen mevkilere çok kaliteli transferler gerçekleştirdik. Weghorst, Muleka ve Cenk ile birlikte Türkiye'nin en iyi hücum hattını oluşturduk. Alternatifli ve kaliteli bir oyuncu grubumuz mevcut.

‘Taraftarlara söz vermiştik’

Taraftarımızın kombineler ve ürünlerimize büyük ilgisi var. Herkes havaya girmiş durumda. Çok şükür işler iyi gidiyor. Düşük maliyetlerle takım kurma, giderleri azaltma ve öz kaynaktan faydalanma sözü vermiştik. Bunları yaparken de 3 kupa koyduk müzeye. İlk geldiğimiz yıla göre %50'den fazla bütçeyi aşağı çektik. Her yıl %10, azaltırken bu sezon %40 aşağı çektik.

‘Artık oyuncu alırken karakterine de bakıyoruz…’

Geçmişte yapılan hataları tekrarlamıyoruz. İşin içinden çıkılamayan kontratlar vardı. Biz sözleşme yaparken oyuncunun sadece kariyerine, ne katabileceğine değil karakterine de bakıyoruz. Örnek Teixeira… Yolları ayırmak istediğimizde ekstra bir masraf çıkmadı. Karakterli bir insan. Bu kadar sıkıntının, borcun içerisinde yaptığımız en önemli işlerden biri de sporcu, antrenör ve personelimizin maaşlarını günü gününe yatırmak.

Serkan Morova
serkan.morova@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal