Beşiktaş-Antalyaspor Süper Kupa Final Karşılaşması

Geçtiğimiz sezonun şampiyonu Beşiktaş ile Türkiye Kupası finalisti Antalyaspor, Katar'da oynanacak olan Süper Kupa finalinde karşı karşıya geliyor.

05.01.2022-19:50 - (Son Güncelleme: 05.01.2022-23:37) Beşiktaş-Antalyaspor Süper Kupa Final Karşılaşması

CANLI ANLATIM İÇİN TIKLAYINIZ

Katar'da oynanan Süper Kupa karşılaşmasında 90 dakika 1-1'lik beraberlikle sonuçlandı ve karşılaşmada uzatma dakikaları sona erdi. Kupanın sahibini penaltılar belirleyecek.

KARŞILAŞMANIN İLK 11'LERİ

Beşiktaş : Ersin Destanoğlu, Valentin Rosier, Domagoj Vida, Javier Montero, Rıdvan Yılmaz, Josef de Souza, Miralem Pjanic, Atiba Hutchinson, Kenan Karaman, Cyle Larin, Michy Batshuayi.

Antalyaspor : Boffin, Eren Albayrak, Fedor Kuriashov, Veysel Sarı, Bünyamin Balcı, Andrea Poli, Doğukan Sinik, Ghacha, Deni Milosevic, Güray Vural, Enzo Crivelli.

İKİ TAKIM ARASINDA OYNANAN KARŞILAŞMALAR

Bugüne kadar Cumhurbaşkanlığı Kupası/Süper Kupa'yı sekiz kez kazanan Beşiktaş, Galatasaray'ın (16) ardından en yüksek sayının sahipleri olan Trabzonspor ve Fenerbahçe'yi (dokuzar) yakalamak istiyor.

Cumhurbaşkanlığı Kupası/Süper Kupa'yı kazanan 10'uncu takım olmak için sahaya çıkan Antalyaspor, Süper Lig veya Türkiye Kupası şampiyonu olmadan önce bu kupayı müzesine götüren ilk ekip olabilir.

Antalyaspor'a rakip olduğu son iki resmi maçı kazanan Beşiktaş, kırmızı-beyazlılar karşısında en son Ekim 2015-Ekim 2016 arasında üst üste üç galibiyet aldı.

Antalyaspor'un kulüp tarihinde en fazla resmi maç mağlubiyeti aldığı iki rakibinden biri Beşiktaş (40; diğeri Trabzonspor).

Bu sezon İstanbul dışında oynadığı dokuz resmi maçın sadece birini kazanabilen Beşiktaş (1B 7M), tek galibiyetini Antalyaspor'a konuk olduğu Süper Lig karşılaşmasında aldı (3-2).

Beşiktaş'a rakip olduğu son 15 resmi maçın ikisini kazanabilen Antalyaspor (4B 9M), bu galibiyetlerin ikisini de siyah-beyazlılara konuk olduğu Süper Lig karşılaşmalarında aldı.

Oynadığı son beş resmi maçın üçünü kazanan Beşiktaş (1B 1M), daha önceki 16 karşılaşmada aldığı galibiyet sayısını geride bırakmak istiyor (3G 2B 11M).

Bu sezon Beşiktaş formasıyla en fazla resmi maç golüne doğrudan katkı sağlayan oyuncu olan Michy Batshuayi (6 gol & 3 asist),

Antalyaspor'a rakip olduğu tek karşılaşmada hem gol attı hem de asist yaptı (Eylül 2021'de 3-2).

Antalyaspor forması giyen Fredy Ribeiro'nun profesyonel kariyerinde gol atamadığı takımlar arasında Beşiktaş'tan (7 maç) daha fazla maçta karşılaştığı tek rakibi Vitoria Setubal (8 maç).

Önder Karaveli, Metin Türel’in (1974) ardından Beşiktaş'ın başında Cumhurbaşkanlığı Kupası/Süper Kupa kazanan ikinci yerli çalıştırıcı olmak istiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal