Bernard Henri Lévy kimdir, kitapları ve filmleri nelerdir, PKK ve YPG ile bağı varmı?

Bernard Henri Lévy adı sıkça savaş bölgelerinde aniden belirlenmesiyle tanınan birisi. Hal böyle olunca 'Bernard Henri Lévy kimdir, kitapları ve filmleri nelerdir, PKK ve YPG ile bağı varmı?' soruları vatandaşın arama motorlarından arattığı en çok sorular oldu. Sizler için bu soruların cevaplarını ve daha fazlasını derledik.

15.03.2022-15:03 - (Son Güncelleme: 15.03.2022-16:00) Bernard Henri Lévy kimdir, kitapları ve filmleri nelerdir, PKK ve YPG ile bağı varmı?

Bernand Henri Levy 1948 yılında Cezayir'de dünyaya geldi. Karanlık filozof doğumundan kısa bir süre sonrasında Fransa'ya yerleşti. Henri Levy'nin nerede savaş ve katliam varsa orada adeta ışınlanıyormuş gibi yer aldığı biliniyor.  Yahudi asıllı Fransız filozof olan fakat o işi gücü bırakmış nerede bir operasyon varsa orada resim veriyor. Adı çoğu kez ajanlıkla anılan ve ABD'nin yürütmüş olduğu çoğu operasyonda kameralara takılarak insanların akıllarına soru işareti bırakıyor. Kendisine 'Casus' isminin takılması bu yüzden.


Kürdistan kurulacak demişti

Savaş bölgelerinde sanki yıllar boyunca oradaki insanlarla tanışıyormuş gibi arası iyi olan Fransız yazar, Terör örgütü YPG//PKK'ya gerçekleştirdiği ziyaret ve İsrail'e yakınlığı ile tanınıyordu. Kendisinde Yahudi kimliği de bulunan Fransız yazar Bernard Henri Levy, daha önce Libya'da Hafter ile de görüşme yapmıştı. 2014'te Suriye’nin Ayn el-Arab şehrine giden Levy, bölgede yaklaşık 10 gün vakit geçirdi. Terör örgütü PKK’dan önemli isimlerle görüşen Levy, burada yapığı açıklamasında 'Kürdistan'ın 2 yıl içerisinde kurulacağını söylemişti.


Şimdi ise Odessa'da

Adı çoğu kez ajanlıkla anılan ve ABD'nin yürütmüş olduğu çoğu operasyonda kameralara takılan Fransız yazar, Bu kez Ukrayna'nın Odessa şerinde görüntülendi. Şehirde Levy'ye denk geldiğini söyleyen MacKinnon, tartışmalı ismin Odessa sokaklarında gezdiğini gösteren bir fotoğraf paylaştı. Fotoğrafta, Levy'nin çevresinde askeri kamuflajlı ve silahlı kişilerin de yer aldığı görülüyor.

Bernan Herni Levy'nin çıkardığı kitaplar ve filmler

Tocqueville'in İzinde 

Yahudiliğin Ruhu 

Tobruk yemini 

Peşmerge 

Musul savaşı 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal