Bergüzar Korel'e Soruşturma!

Ünlü oyuncu Bergüzar Korel’in Twitter’da adına sahte bir hesap açıldı. Hesabın paylaştığı gönderiler sebebi ile Korel, suç duyurusunda bulundu.

31.03.2021-13:36 - (Son Güncelleme: 31.03.2021-13:36) Bergüzar Korel'e Soruşturma!

Oyuncu Bergüzar Korel, adını ve fotoğrafını kullanarak hesap açıp, Twitter'da paylaşım yapanlardan kişi ya da kişilerden şikayetçi oldu. 

Korel'in avukatı aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunduğu şikayet dilekçesinde, ünlü sanatçının tanınırlığı sebebiyle ismi ve fotoğraflarının bilgisi ve rızası dışında çeşitli dijital platformlarda kullanıldığı ifade edildi. 

Kötü niyetli kişilerce açılan hesaplardan suç teşkil eden paylaşımlar yapıldığı belirtilerek, Korel'in sadece Instagram hesabı olduğu ve başka herhangi bir sosyal medya hesabı olmadığının altı çizildi. 

SOSYAL MEDYA PLATFORMU TWITTER’A ŞİKAYETTE BULUNDU!

Korel'in 2020 yılı yaz aylarında kendisine gönderilen çeşitli mesajlarla Twitter'da ismi ve fotoğrafı kullanılarak açılmış bir profil ve bu profilden çeşitli paylaşımlar yapıldığını tespit edildi. 

@BerguzarOficial kullanıcı ismiyle açılan ve Korel'in fotoğrafının profil resmi olduğu hesaptan kamuoyunu meşgul eden konularda paylaşım yapılması sebebiyle rahatsızlık duyan Bergüzar Korel'in söz konusu hesabı Twitter'a şikayet ettiği fakat profilin kapatılmadığı açıklandı. Korel ise Instagram’da resmi hesabı dışında başka hiçbir sosyal medya hesabı bulunmadığını, kendi adı ve fotoğrafı ile açılan hiçbir hesaba inanılmaması gerektiğinin altını önemle çizerek, dilekçesinde bu konulara yer verdi. 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Instagram hesabında ki açıklamaya rağmen savcılıkça, söz konusu Twitter hesabından yapılan paylaşımlar nedeniyle soruşturma açıldığı ve Korel'in ‘şüpheli’ sıfatıyla ifadeye çağrıldığı belirtildi. 

Dilekçede, ‘Oysa bahse konu Twitter hesabından yapılan paylaşımın, TCK'nin 216. Maddesi uyarınca 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçunu oluşturduğundan bahisle yürütülmekte olan soruşturma kapsamında failin müvekkilimiz olmadığı, paylaşımı yapan hesabın sahte hesap olduğu, gerçek failin Korel'in adını ve fotoğrafını kullanarak suçtan kurtulmaya yönelik hareket eden üçüncü bir kişi olduğu çok açıktır’ ifadeleri kullanıldı.   

Tespit edilecek şüpheliler hakkında "Başkasına ait kimlik veya kimlik bilgilerinin kullanılması" ve 'Kişisel verilerin hukuka aykırı olarak ele geçirilmesi' suçlarından dava açılarak cezalandırılmaları talep edildi.

Ayrıca Korel'in şikayetiyle ilgili soruşturmanın, sahte hesap nedeniyle Korel hakkında yürütülen soruşturmayla birleştirilmesi de talep edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal