Berat Kandili 100 rekatlık namazı nedir, nasıl kılınır? Berat Kandili hayır namazı ne zaman, nasıl kılınır? Berat gecesi namazı fazileti ve duaları

Müslüman aleminin kutsal saydığı günlerden biri olan Berat Gecesi yaklaşıyor. İnanan insanlar, üç ayların ikincisi olan Şaban ayının 14. gününü 15’ine bağlayan geceyi, Berat Gecesini kutsal olarak kabul eder ve ibadetlerde bulunuyor. Merak edenler ise şimdiden Berat Kandilinde hangi ibadetlerin nasıl yapılacağını araştırmaya başladı.

15.03.2022-12:34 - (Son Güncelleme: 15.03.2022-12:35) Berat Kandili 100 rekatlık namazı nedir, nasıl kılınır? Berat Kandili hayır namazı ne zaman, nasıl kılınır? Berat gecesi namazı fazileti ve duaları

Müslüman alemi, Berat Kandilinde yapılan ibadetlerin çok hayırlı olduğuna inanır. O gece yaptıkları ibadetlerin çok sevabı olduğuna ve ettikleri duaların kabul olacağına karşı büyük bir inanç duyarlar. Berat Gecesi, Kuran-ı Kerim’in yeryüzüne indirildiği gecedir. İnanalar bu gece namaz kılmanın çok hayırlı olduğunu kabul eder.

Berat Kandilinde nafile namazı kılmak, kuran okumak, günahlardan tövbe etmek, dua etmek, salavat getirmek, sadaka vermek ve şükretmek önemli ibadetlerden sayılır.

Kurtulmak anlamına gelen Berat Gecesi, yaptığı ibadetlerle günahlarından kurtulmak isteyen Müslümanlar, akşam namazıyla birlikte namaz ibadetlerini yapmaya başlarlar.

Mübarek kabul edilen bu gecede namaz kılmak isteyenler, nafile namazının nasıl kılındığını araştırmaya başladı. Berat Kandilinde kılınacak nafile namazı 12 rekattır ve 2 rekatta bir selam verilerek kılınır. Namaz sırasında her rekatta Fatiha ve Kuran-ı Kerim'den bir sure okunur. Her selamdan sonra 100 kere 'Sübhanallahi ve`l hamdü lillahi ve lâ ilâhe illallahü vallahü ekber' denilir. Nafile namazı tamamlandıktan sonra 100'er defa tövbe istiğfar ve salavatlar getirilir.

Kelime anlamı kurtulmak olan bu gecede kaza namazlarının da kılınması ve namaz borçlarının ödenmesinin de hayırlı olduğu kabul edilir.

Berat gecesi

100 rekatlık Hayır Namazı nasıl kılınır?

Berat Kandili gecesi kılınan namaza Hayır Namazı adı verilir. 100 rekattan oluşan Hayır Namazının her rekatında Fatiha Suresi ve 10 defa İhlas Suresi okunur. İki rekatta bir selam verilerek namaz tamamlanır. Bu namazı kılmak isteyenler yatsı namazıyla başlayıp, imsak vakti bitinceye kadar dinlene dinlene namazlarını kılabilir.

100 rekat kılınan Hayır Namazına "Ya Rabbi, senin rıza-i şerifin için namaza. Beni afv-ı ilahine, feyz-i ilahine mazhar eyle. Kasveti kalpten, dünya ve ahiret sıkıntılarından halas eyleyip, süeda (iyiler) defterine kaydeyle." diyerek niyet edilir. Bu şekilde niyet edemeyenler "hacet namazına, hayır namazına" diye niyet edebilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal