Berat Albayrak Almanya: Tüm Alman Basını Ondan Söz Ediyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Berlin Enerji Dönüşümü Konferansı amacı ile gittiği Almanya'da, ülkenin önde gelen gazetelerinden Frankfurter Allegemeine Zeitung'a Demeç verdi.

21.04.2018-09:51 - (Son Güncelleme: 21.04.2018-10:28)

"Karşılıklı yapıcı bir ilişki kurabiliriz" başlığı ile yayımlanan röportaj, Almanya’nın genelinde geniş yankı buldu. Çok sayıda Alman haber ajansı, gazetenin röportajını okuyucularına doğrudan yansıttı.

"ALMANYA'NIN GÜVENLİĞİ TÜRKİYE'DEN BAŞLAR"

Röportajda özellikle iki ülke arasındaki işbirliği ile ilgili yapıcı mesajlar veren Bakan Berat Albayrak, Türkiye'nin terörle mücadelesine vurgulayarak, "Almanya'nın güvenliği Türkiye'den başlar. Aynı şekilde, Türkiye'nin de güvenliğinin Almanya'dan başlaması gerekiyor." dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın Alman medyasında geniş yankı bulan mesajları şu şekilde oldu:

ŞİRKETLER TÜRKİYE'YE GÜVENİYOR

Bugün Türkiye'de makine kimyadan otomotive, enerjiden lojistiğe kadar ortaklı ve ya tam sermayeli 7 bine yakın Alman şirketi faaliyet göstermektedir. 1.2 milyar dolar tutarında yatırım yapılacak olan rüzgâr YEKA ihalemizi Alman Siemens kazandı. Özellikle enerji alanında ki sektörlerde Alman şirketlerinin son dönemlerde gösterdiği yoğun ilgi, Alman şirketlerinin Türk ekonomisine ve enerji piyasasına duyduğu güveni de en belirgin biçimde göstermektedir. Bu güvenin siyasi ilişkilere de aynı biçimde hakim olması gerekiyor.

YAPICI ADIMLARIN ZAMANI

Son dönemde ilişkilerimizin olması gerekenden çok gerilerde olduğunu vurgulamak lazım diye konuşan Bakan Albayrak sözlerine şu şekilde devam etti. ‘ Geçmişe göre giden bu kötü durumu düzeltmek için iki ülke arasında güçlü diyalog mekanizmalarının olması gerekiyor. Türkiye'nin tavrı gibi, yapıcı adımlar bekliyoruz.’

TERÖRLE MÜCADELEMİZE DESTEK VERİN

Alman muhataplarımızdan en önemli beklentimiz Türkiye'nin bugün yürüttüğü terörle mücadeleye vereceği güçlü destektir. Çünkü Almanya'nın güvenliği Türkiye'den başlar. Aynı şekilde, Türkiye'nin de güvenliğinin Almanya'dan başlamasını bekliyoruz. Sahada yürüttüğümüz operasyonların amacı Türkiye'nin güvenliği kadar başta Almanya olmak üzere bütün Avrupa ülkelerinin de güvenliği içindir.

ALTYAPIMIZ AVRUPA İÇİN GÜVENCE

Türkiye olarak LNG piyasası da önceliklerimiz arasında. Ülkemize 2 FSRU tesisi kazandırdık. LNG'den gaz sağlama kapasitemizi 2 yılda 3 kat artırmayı başardık. Bu güçlü altyapı aslında Avrupa için de önemli bir güvenlik noktası oluşturuyor. Günlük sisteme gaz sağlama kapasitemizi 400 milyon m3'e çıkaracağız. Avrupa'da doğabilecek herhangi bir arz riskinde Türkiye bu konuda hızlı çözüm olabilecek.

 Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal