Benzin ve motorine yeni zamlar mı geliyor? Bu gece de akaryakıta zam gelecek iddiası ortalığı karıştırdı!

Geçtiğimiz son iki akşam olduğu gibi bugün de gün içerisinde benzin ve motorin fiyatlarına zam gelmesi bekleniyor. Buna göre bu geceden itibaren motorine 2 lira 25 kuruş, benzine 79 kuruş olmak üzere bir zam daha beklendiği iddia edildi.

09.03.2022-11:37 - (Son Güncelleme: 09.03.2022-12:01) Benzin ve motorine yeni zamlar mı geliyor? Bu gece de akaryakıta zam gelecek iddiası ortalığı karıştırdı!

Gelme iddiası bulunan söz konusu zamla beraber motorinin litre fiyatı bu gece 25 lirayı aşmış olacak. Bununla beraber gazeteci Barış Yarkadaş ise mazot ve benzin fiyatlarının ay sonunda 30 liraya dayanacağını belirtti.

Akaryakıt fiyatlarında bugün içerisinde bir zam daha yapılması bekleniyor. Brent petrolün varil fiyatı, Rusya-Ukrayna Savaşının etkisi ve ABD başta olmak üzere bazı ülkelerin Rusya'ya uyguladığı enerji yaptırımlarının yol açtığı arz tedirginlikleri nedeniyle uluslararası piyasalarda 131,12 dolardan işlem görüyor.

Benzine 79 kuruş, motorine 2 lira 25 kuruş

Bu gelişmelerle birlikte akaryakıta 7 gündür üst üste yapılan zamlardan sonra araç sahiplerini çok üzecek bir iddia daha ortaya atıldı. Buna göre gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 79 kuruş, motorine 2 lira 25 kuruş zam geleceği iddia edildi.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, “Yine zam! Bu geceden itibaren motorine 2 lira 25 kuruş, benzine 79 kuruş zam bekleniyor. Akaryakıt fiyatları art arda 7 gün zamlanmış olacak.” şeklinde bir açıklamada bulundu.

Motorin 25 lirayı geçecek

Olası zam ile birlikte benzinin litre fiyatı İstanbul’da 21,14 liraya, Ankara’da 22,24 liraya, İzmir’de 22,26 liraya çıkacak. Bununla beraber motorinin litre fiyatı ise yaklaşık olarak İstanbul’da 25,06 liraya, Ankara ve İzmir’de 25,17 lira olarak görülecek.

Ay sonuna 30 lira olacak iddiası

Cumhuriyet Halk Partisi eski milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş ise sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı paylaşımda ortaya bomba bir iddia attu. Mazot ve benzin fiyatlarının ay sonunda 30 liraya kadar dayanacağını ifade eden gazeteci Yarkadaş, “Az önce bir istasyona girerek mazot aldım. Kasiyer arkadaşa “Yarın da zam var mı?” diye sordum. Gülümsedi, “Her gece var” dedi. Ardından da ekledi: “Bize her ay sonunda 28 TL olacak.” açıklamasını yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal