Benzin mazot indirimi ne zaman yapılacak, ne kadar olacak? Benzine ve motorine indirim müjdesi

Ukrayna ve Rusya arasında devam eden savaş tüm ülkelerin ekonomisini etkilemeye devam ediyor. Ülkelerin yaptırımlarının ardından brent petrol fiyatları zirveleri gördü. Yapılmaya başlanan müzakereler ile petrol fiyatları biraz düşmeye başlasa da durum sonrasında ise benzin ve motorindeki zamların da geri alınması bekleniyor.

12.03.2022-18:30 - (Son Güncelleme: 12.03.2022-18:31) Benzin mazot indirimi ne zaman yapılacak, ne kadar olacak? Benzine ve motorine indirim müjdesi

Piyasalarda yaşan yükselişin ardından müzakere masasına oturulması piyasaları biraz sakinleştirmeye başlamış gibi görünüyor. Altın fiyatları ve petrol fiyatları düşmeye başladı. Petrol fiyatları neredeyse 112 dolar seviyesine geriledi. Bu gerilemenin ardından ise petrol fiyatlarına gelen zamlarında geri çekilmesi beklentisi oluştu. 

Akaryakıt fiyatlarında düşüş yaşanacak mı?

Petrol fiyatlarının düşmesinin ardından bu durumun pompaya yansıması bekleniyor. Milli Gazete tarafından yapılan haberde pazartesi gecesinden itibaren benzin ve motorinde indirim sağlanacağı kaynaklar tarafından bildirilirken fiyatlar yeniden şekillenecek.

petrol fiyatı

Benzinde ne kadar indirim olacak?

Eğer yükselişlerin yansıtıldığı gibi düşü miktarı da pompaya yansıtılırsa yetkililer benzin ve motorinde fiyat indiriminin 4 TL'yi bulabileceğini söyledi. Mart ayının başında benzin 17 TL satış fiyatında iken ay içerisinde altı defa zam gelmesi ile benzin fiyatları 20,35 TL'ye kadar çıktı. Motorin fiyatı ise zirveye dayanarak 22,80 TL'ye ulaştı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal