Ben Aldırma İşlemi Tehlikeli mi?

Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte ben aldırma işlemi de oldukça kolay bir hal almıştır. Ameliyatsız ben tedavisi olarak adlandırılan bu yöntemlerden en sık kullanılanlar; krioterapi (dondurma), lazer, plazma, elektrokoter ve radyo frekanstır.

07.02.2021-15:24 - (Son Güncelleme: 07.02.2021-15:24) Ben Aldırma İşlemi Tehlikeli mi?

Ben ameliyatları teknolojini ilerlemesiyle değişik yöntemler ile basit bir şekilde tedavi edilmeye başlandı. Nadirende olsa ameliyat ile de ben alan merkezler hala mevcuttur. Ancak dezavantajları çok fazla olduğu için hastalar tarafından tercih edilmemektedir. 


Ben Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Bugün ben tedavisi için kullanılan en eski yöntem ameliyattır. Ben vücuttan kesilerek alınır. Benin alınması için başarılı bir tekniktir ancak tedavi sonrasında benden daha dikkat çekici bir iz bıraktığı için tavsiye ve tercih edilmemektedir. Ben ameliyatı sadece kabarık olan benler için uygulanabildiği gibi yüzeysel ve boyutları küçük olan benlerde uygulanamaz. 


Lazerle Ben Tedavisi 

Lazer, günümüzde pek çok sağlık probleminin ya da cilt sorununun tedavisinde ismi sıklıkla duyulan bir cihazdır. Ben tedavisi içinde sıklıkla kullanılan ve başarılı olan bir yöntemdir. Ancak her ben için uygulanamaz. Hastaların çoğu lazerle tedavi olmak istese de bu teknik her ben için etkili değildir. Yüzeysel benler için etkiliyken maalesef kabarık olan benler için tedavi başarısı yoktur. 


Plazma İle Ben Tedavisi 

Plazma şarjlı ve küçük bir cihazdır. Cihazın ucu bene temas ettirilmez sadece yakınlaştırılır. Bu esnada cihazın ucunda ki aparat ile cilt arasında ki hava iyonize olur ve maddenin 4. Hali olan plazma şekline gelir. Bu plazma etkisi ile ben tedavi edilmiş olur. Ben dışında leke, kırışıklık gibi sorunlarında tedavisi plazma ile yapılabilir. Yüzeysel benlerde başarılı olan plazma, kabarık benler için aynı sonucu vermemektedir. 


Elektrokoter Yöntemiyle Ben Tedavisi 

İsminden de anlaşılacağı gibi elektrik enerjisini, ısı enerjisine dönüştüren bir cihazdır. Meydana getirdiği yüksek ısıdan dolayı benler buharlaştırılarak yok edilebilmektedir. Hem kabarık hem de yüzeysel benler için oldukça başarılıdır. Çok güçlü bir cihaz olduğundan tecrübeli eller tarafından kullanılmalıdır. Aksi taktirde benin alındığı noktada kalıcı iz yada çukurluk meydana gelebilmektedir. 


Radyo Frekansla Ben Tedavisi 

Radyo frekans, radyo dalgalarının ısı enerjisine dönüştürülmesini sağlayan bir cihazdır. Bu sebeple radyo frekans ismi verilmektedir. Çalışma ve tedavi mantığı koter yöntemiyle aynıdır. Ancak RF hassas ayarları olan bir cihazdır. Bu sebeple benlerin tedavisi daha kontrollü şekilde buharlaştırarak yapılabilir. 


Ben Aldırma İşlemi Tehlikeli mi? 

Ben aldırma ücretleri merkezden merkeze tamamen benin boyutu, kullanılacak yöntem ve sayısına göre değişiklik göstermektedir. 


Ben Aldırmak Kanser Yapar mı? 

Gerek çevremizden, gerekse internet ortamında ki aldığımız duyumlarda sıklıkla benlerle oynamanın, aldırmanın kanser yaptığı yönünde bilgiler söz konusu olmaktadır. Yöntem ne olursa olsun benin aldırılması hiçbir zaman kansere sebebiyet vermez. Tam aksine benin aldırılması o benin ileride sebep olabileceği kanserin önüne geçmek içinde avantajı olacaktır. Kanserli olan benlerinde alınması gerektiği unutulmamalıdır. Dolayısıyla ben aldırmak kanser yapar düşüncesi gerçeği yansıtmadığı gibi böyle bir tıbbi bilimsel yayında bulunmamaktadır. 


Ben Tedavisi Nerede Yapılır? 

Ben tedavisi için ameliyatsız yöntemler kullanan merkezler tercih edilmelidir. Özellikle günümüze kadar on binlerce ben tedavisi yapan IDEA TIP klinikleri tercih edilebilir. Sıklıkla radyo frekans tedavisi kullanan IDEA TIP Klinikleri İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’da bulunmakta olup her klinikte konusunda tecrübeli genel cerrahi uzmanları hizmet vermektedir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal