Belediye başkanından kritik çağrı: Sefer görev emri verilmeli

KİPTAŞ eski Genel Müdürü ve Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, olası bir İstanbul depremine hazırlık olarak acil sefer görev emri çıkarılması gerektiğini ifade etti.

05.04.2023-16:23 - (Son Güncelleme: 05.04.2023-17:06) Belediye başkanından kritik çağrı: Sefer görev emri verilmeli

Kahramanmaraş 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin sonrasında Türkiye büyük bir acı tabloyla karşılandı. Binlerce evin yıkıldığı 50 binin üzerinde vatandaşın hayatını yitirdiği deprem sonrası tüm Türkiye teyakkuza geçti. İstanbul’da kentsel dönüşüm başvuruları 5 kat artarken depremler için uyarılar gelmeye başladı.

Kayıt altına almak gerekiyor

Haber7’de yer alan habere göre, KİPTAŞ eski Genel Müdür ve Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, olası bir İstanbul depremi için flaş çağrıda bulundu. İstanbul depremi için birlik içerisinde yeniden bir planlama yapılması gerektiğini ifade etti. Yıldırım, "İş bilmeyen insanın eğitimiyle kurtarma olmuyor. Bir kaynakçı, bir betoncu daha iyi kurtarma yapar. Bunları bulup bunları eğitmemiz lazım. Kayıt altına almak gerekiyor." dedi.

Sefer görev emri çağrısı

Sefer görev emri çağrısı

Depremin ardından çalışmaların yapılması gerektiğini ve görev listesi oluşturulmasının ne denli önemli olduğuna değinen Yıldırım, kritik bir çağrıda bulunarak sefer görev emri yapılamamasına yeniden söyledi. Böylece depremin ardından herkesin görevin bileceğini ve müdahalenin hızlanacağını belirten Yıldırım "İstanbul’un Ümraniyesi’nde bir deprem olduğu zaman hangi vilayet buraya anında gelmeli. Hangi kaymakam, hangi belediye başkanı gelmeli. İçerdeki insanla yapamazsınız bunu. Bir mahallede 500 tane insan yetiştiririz. Onun yarısını bir deprem anında kaybederiz. Afetteki sefer görev emrinin tanımlamasını yapıp herkesin görev yeri belli olmalı. Ümraniye Belediye Başkanı kim olursa olsun Ümraniye’nin bir yeri olmalı. Bu eşleşme herkes için gerekli." ifadelerini kullandı.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal