Bakanlık duyurdu: TOGG Avrupa’ya uyumlu testlerden başarıyla geçti

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, yerli otomobil Togg’a yönelik açıklamalarda bulundu. Bakanlık, "Türkiye’de ilk defa bir binek otomobil Araç Tip Onay Belgesi almaya hak kazandı. Onu da bizzat Sayın Cumhurbaşkanımız, eliyle teslim etti" ifadelerini kullandı.

05.04.2023-15:54 - (Son Güncelleme: 05.04.2023-16:56)

Yerli elektrikli otomobil Togg için siparişler alındı ve ilk teslimatlar gerçekleştirildi. Bu süreçte aracın Avrupa Birliği (AB) standartlarına uyumlu bir şekilde testlerden geçmesi gündem oldu.

"Togg testlerden geçti" 

Hbaer7^de yer alan habere göre, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Lokman Hekim Üniversitesi Sağlık ve İlaç Teknoloji Merkezi Açılış Töreninde yerli ve milli otomobil Togg ile ilgili  “Bu ancak Türkiye’nin aracı olur, dünyaya açılamaz' dedikleri Togg, Avrupa Birliği Mevzuatıyla uyumlu tüm testlerden başarıyla geçti. Hatta, elektrikli araçların en önemli testi olan 'elektrikli araç güvenlik testinden' tek seferde geçti. Öyle ki Türkiye’de ilk defa bir binek otomobil Araç Tip Onay Belgesi almaya hak kazandı. Onu da bizzat Sayın Cumhurbaşkanımız, eliyle teslim etti.

Bütün karalamalara, kirli siyasete rağmen TOGG artık ülkemizin yollarında. Önce bitiremezsiniz dedikleri fabrikayı bitirdik sonra üretmezsiniz dedikleri aracı ürettik. Bunları tek tek atölyede yapıyorlar seri üretime geçemez dedikleri aracı piyasaya çıkardık.

TOGG'a 177 bin ön sipariş geldi. Bu anca Türkiye'nin aracı olur Avrupa'ya açılamaz dedikleri TOGG Avrupa'ya uyumlu testlerden başarıyla geçti. Elektrikli araç güvenlik testinden tek seferde geçmeyi başardı.” şeklinde konuştu.

Aliyev ikinci aracı aldı

Türkiye'de ilk binek otomobil araç TIP belgesi almaya hak kazandı.

"Türkiye yüzyılı başladı"

Bakanlık, “Dün ikinci Togg'u Azerbaycan'ın Cumhurbaşkanı Aliyev'e ulaştırdık. Aliyev'in bize söylediklerini bütün milletimiz duyabilseydi. Aliyev, "Biz Türkiye'nin ne kadar güçlü olduğunu biliyoruz, aslında bu ürettiğiniz araçta Türkiye'nin nerelere geldiğiniz dünyaya göstermesi açısından çok büyük proje sayın gardaşıma selamlarımı söyleyin, kendisine teşekkür ediyorum" dedi. İşte bundan gurur duymayacak bir insan olabilir mi?

Ben bana Togg çıkmadığını sosyal medyadan açıkladım. Kimileri tiyatro dedi. Bana çıktı deseydim birileri bak torpil yapmış diyecekti.

Biz yılmayacağız Türkiye yüzyılını hep beraber inşa etmek için canla başla çalışacağız. Türkiye'nin gururu Togg ile Türkiye yüzyılının ilk fotoğrafları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı." İfadelerini kullandı.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal