Belçika'dan Türkiye'ye Getirilen Kız: Ülkemle Ne Kadar Gurur Duysam Az

Coronavirüs nedeniyle Belçika'dan Türkiye'ye getirilen 19 yaşındaki Sevimnur Kökten, "Ülkemle ne kadar gurur duysam azdır, kendimi burada daha güvenli hissediyorum." dedi.

01.05.2020-10:41 - (Son Güncelleme: 01.05.2020-12:03)

Coronavirüs salgının başladığı ilk günden bugüne kadar Türkiye, yurt dışındaki vatandaşlarını ülkesine getirdi. Belçika'dan Türkiye'ye getirildikten sonra Gümüşhane'de 14 günlük karantina süreci için yurda yerleştirilen Sevimnur Kökten (19) yaşanan bu süreci anlattı. 

Belçika'da ailesi ile birlikte kaldığını belilrten Kökten, Türkiye'de üniversite okuyabilmek için Yabancı Öğrenci Sınavı'na hazırlandığı sırada coronavirüs tedbirleri kapsamında eğitim kurumlarının tatil edilince tekrar Belçika'ya, ailesinin yanına döndüğünü söyledi. Kökten, Türkiye'ye seferlerin başlamasından sonra ailesiyle birlikte Türkiye'ye dönmeye karar verdiklerini belirtti. Belçika ve Türkiye'yi kıyaslayan üniversite öğrencisi, "Önlemler açısından Türkiye ile Belçika arasında çok büyük fark var. Türkiye'den Belçika'ya giderken ateşimiz ölçülmedi. Türkiye'de kesinlikle böyle değil, yurt dışından gelen vatandaşlarını karantinaya alıyor. Belçika'da sokağa çıkma yasağı yok. İstediğiniz zaman yürüyüş yapabiliyorsunuz. Yürüyüş yaparken sosyal mesafeye dikkat etmeniz gerekiyor sadece ve kalabalık ortamlarda bulunmamanız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'DE ALINAN ÖNLEMLER GÜVENİMİ DAHA ÇOK KAZANDIRDI"

Açıklamalarına devam eden Kökten, "Belçika küçük bir ülke olmasına rağmen vaka sayısı ile ölüm sayısı çok fazla ve bu gerçekten üzücü bir olay. Türkiye'de alınan önlemler güvenimi daha çok kazandırdı. Ülkemle ne kadar gurur duysam azdır, kendimi burada daha güvenli hissediyorum. Türk olduğum için gerçekten gurur duyuyorum. Ülkemin her şeyini çok seviyorum. Önlemler Belçika'da başladı ve havaalanında önlemler gerçekten güzeldi. Herkes eldiveni ve maskesiyle gelmişti. Çok kalabalıktık. Her grup uçağa farklı bir kapıdan bindi. Uçağa binmeden önce eldiven ve maske dağıtıldı." ifadelerine yer verdi.

KARANTİNA SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ

Karantina sürecini de değerlendiren Kökten, "Odalarımız bir kişi için gayet büyük ve ferah. Sıvı sabun, diş macunu ve tüm temizlik malzemelerini odaya bırakmışlar. Yemeklerimiz çok güzel, bizi çok güzel ağırlıyorlar. Bize çok güzel bakıyorlar, bizimle ilgileniyorlar. Her gün ateşimizi ölçüyorlar. Her şey yolunda. Türkiye yine farkını gösterdi, gerçekten Türk olmaktan gurur duyuyorum. Burada olmaktan çok mutluyum. 14 gün bir odada kalmamız gerekiyor. Eğer bu virüsü yaymamak için ise ben seve seve kalırım." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal