Belarus-Polonya Arasında Yaşanan Göçmen Krizine Rusya Başkanı Putin'den Açıklama Geldi!

Belarus ile Polonya arasında yaşayan göçmen krizinin nedenlerini sıralayan Rusya Devlet Başkanı Putin, yaşanan kriz ile ilgili bir ilgilerinin olmadığını söyledi.

13.11.2021-11:38 - (Son Güncelleme: 13.11.2021-12:12) Belarus-Polonya Arasında Yaşanan Göçmen Krizine Rusya Başkanı Putin'den Açıklama Geldi!

Son zamanlarda patlak veren Belarus ile Polonya arasındaki sınır krizine Putin’de dahil oldu. İki ülke arasında yaşanan göçmen krizinin hızlı bir şekilde büyümesi ve Belarus’un Rusya’dan destek aldığı iddialarının çıkması üzerine Rusya Devlet Başkanı Putin’in konu ile ilgili açıklama yaptı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Polonya-Belarus sınırındaki göçmen kriziyle ülkesinin hiçbir ilgisi olmadığını ifade etti. Rusya Devlet Televizyon Radyo Kurumu'na (VGTRK) röportaj veren Putin, Rusya'nın Belarus-Polonya sınırındaki göçmen kriziyle hiçbir ilgisi olmadığını, oradaki insanları Rus havayolu şirketlerinin taşımadığını söyledi. Putin, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in birbirleriyle görüşmeye hazır olduğunu belirtti. Putin, ‘Bu görüşme umarım yakın zamanda gerçekleşir, bu çok önemli zira göçmenler öncelikli olarak Almanya’ya gitmeye çalışıyor’ dedi.

PUTİN DURUMUN BU SEVİYEYE VARMAMASINI UMUYOR

Belarus ile Polonya arasında yaşayan göçmen krizinin nedenlerini sıralayan Rusya Devlet Başkanı Putin, yaşanan kriz ile ilgili bir ilgilerinin olmadığını söyledi. Avrupa'daki göçmen krizinin askeri ve ekonomik iki nedeni olduğunu söyleyen Putin, bunları Orta Doğu'daki askeri operasyonlar ve AB'de refah seviyesinin yüksek olması şeklinde sıraladı. Lukaşenko ile Rusya'dan Avrupa'ya gaz sevkiyatını durdurabilecekleri yönündeki açıklaması hakkında görüşeceğini de belirten Putin, karşılıklı anlaşmalarının ihlali olacak olsa da teorik anlamda bu yönde bir talimat verilebileceğini, ancak durumun bu seviyeye varmamasını umduğunu ekledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal