Beklenen an geldi: Hırka-i Şerif ziyarete açılıyor! İşte tarih ve detaylar…

İstanbul'daki Hırka-i Şerif Camii içindeki özel bölüm, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (SAV) Hudeybiye'de İslam ordusundaki sahabi Veysel Karani'ye hediye ettiği Hırka-i Şerif'i muhafaza etmektedir. Bu tarihi emanet, cuma günü itibariyle Hırka-i Şerif Camii içindeki özel Hırka-i Şerif Dairesi'nde ziyarete açılacak.

12.03.2024-17:09 - (Son Güncelleme: 12.03.2024-17:09) Beklenen an geldi: Hırka-i Şerif ziyarete açılıyor!  İşte tarih ve detaylar…

Veysel Karani Hırka-i Şerif Camii Hizmet Vakfı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, her yıl ramazan ayının ilk cuma günü ziyarete açılan Hırka-i Şerif, bu yıl da cuma günü saat 10.00'da ziyaretçilere kapılarını açacak. Hırka-i Şerif, ramazan ayı boyunca hafta içi her gün 10.00-17.00 saatleri arasında, hafta sonları ise 09.00-17.30 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Müslümanlar için büyük bir manevi değere sahip olan Hırka-i Şerif, ramazan ayında gerçekleşecek ziyaretlerle birlikte inananlar arasında manevi bir birliktelik oluşturacak. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (SAV) Veysel Karani'ye hediye ettiği bu kutsal emanet, ziyaretçilere tarih ve maneviyat dolu bir deneyim sunacak.


Hırka-i Şerif ziyareti ne zaman sona erecek?

Hırka-i Şerif, Hz. Muhammed'in Veda Haccı sırasında, Hazreti Muhammed tarafından sahabi Veysel Karani'ye hediye edilen kutsal bir emanettir. Bu mübarek giysi, Hz. Muhammed'in özel miraslarından biridir ve Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerine kadar çeşitli yerlerde muhafaza edilmiştir. Günümüzde ise Hırka-i Şerif, İstanbul'da bulunan Hırka-ı Şerif Camii'nde özel bir bölümde saklanmakta ve zaman zaman ziyaretçilere açılmaktadır.

Her yıl ramazan ayının ilk cuma günü, Hırka-i Şerif ziyarete açılmakta ve bu kutsal emanet, müslümanlar için manevi bir hazine olarak kabul edilmektedir. Ziyaret saatleri ve günleri belirli bir düzen içerisinde yapılmakta olup, inananlar için bu ziyaretler büyük bir öneme sahiptir. Hırka-i Şerif, Hz. Muhammed'in öğretilerini ve maneviyatını yaşamış sahabilerden birine olan vefa ve sevginin bir simgesidir.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal