Bayramda çalışan asgari ücretliye ek 8.217 TL ödeme yapılacak! Bayramda peş peşe ödemeler sizi bekliyor

2024 yılı içerisinde toplam da 14. 5 gün resmi tatil bulunuyor. Bugünler içerisinde çalışacak olan vatandaşlara ise bir günlük ek ödeme daha yapılacak. Tam maaş ödemelerine ek olarak en az 8.217 TL ilave ödeme yapılacak.

12.03.2024-16:33 - (Son Güncelleme: 12.03.2024-16:38) Bayramda çalışan asgari ücretliye ek 8.217 TL ödeme yapılacak! Bayramda peş peşe ödemeler sizi bekliyor

Bayramda çalışmak isteyen vatandaşlara müjdeli haber verildi. Yıl sonuna kadar toplamda 14.5 gün resmi tatil bulunuyor. Bu günler içerisinde çalışmak isteyen vatandaşlara ise tam aylıklarına ek olarak en az 8.217 TL ödeme sağlanacak. Bayram tatillerinde çalışmak isteyen vatandaşların yüzleri fazla mesai ücretiyle gülecek.

Bayramda fazla mesai ücreti kaç TL? 

Resmî tatillerde çalışmak isteyen işçilere ek ödeme sağlanacağı duyuruldu. Bayramda fazladan ek olarak çalışacak olan vatandaşlar, maaşlarına ek olarak ödeme alacakken; fazla mesai yapmışlarsa bunların da ödemesini alabilecek. Çalışma ücreti olarak geçen bu ücretlendirme, ay sonunda maaşlara ek olarak ilave edilecek. Haftalık çalışma saatine bakılarak hesaplanan çalışma ücreti, işçinin haftalık çalışma saati olan 45 saatin üzerine çıkması doğrultusunda yatırılacak. Bu fazla çalışma saatini; mesai ücreti olarak maaşına yansıtabilecek. Mesai ücreti ise normalde alınan günlük maaşın %50 zamlısı olarak maaşlara yansıtılacak. 

Asgari ücretliye bayramlarda ek ödeme

Bayram tatillerinde çalışan vatandaşlar kaç TL ilave ödeme alacak?

Bayram tatilinde çalışan vatandaşların alacak oldukları ödemeler maaşlarına göre farklılık gösterecek. Asgari ücretle çalışan bir vatandaşın günlük ücreti 566,74 TL’ye tekabül ediyor. Resmi tatillerde çalışacak olan asgari ücretli vatandaşlar; her gün için günlük maaşına ek olarak 566,74 TL ve eğer o gün hafta tatili ile çalışıyorsa da 850,11 TL ödeme alabilecek.

Eğer asgari ücretle çalışan vatandaş yıl boyunca toplamda 14.5 gün resmi tatilin tümünde çalışacaksa, asgari ücretli maaşına ek olarak 8.217,73 TL ilave ödeme alabilecek. Hafta tatiline denk gelecek olan ödemelerde ise ödeme tutarı daha da artış gösterecek.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal