Bekaret Testi

Kızlık zarı, vajina girişinden yaklaşık olarak 1-1,5 cm içeride yer alan ve iç yüzeyi mukoza olarak adlandırılan ağız içi yapısına benzer bir yapıdadır. Yazımızda, kızlık zarı ile ilgili bazı bilgiler vermeye çalışacağız. İşte, detaylar haberimizde...

24.05.2018-13:56 - (Son Güncelleme: 24.05.2018-13:25) Bekaret Testi

Kızlık zarı, vajina girişinden yaklaşık olarak 1-1,5 cm içeride yer alan ve iç yüzeyi mukoza olarak adlandırılan ağız içi yapısına benzer bir yapıdadır. Yazımızda, kızlık zarı ile ilgili bazı bilgiler vermeye çalışacağız. İşte, detaylar haberimizde...

KIZLIK ZARI YAPISI

Kızlık zarı, vajinanın gelişim sürecinde oluşmuş bir deri kıvrımı olup, vajina girişini bütünüyle kapamaz. Çünkü vajinanın ortasında adet kanının ve vajinal salgıların akmasını sağlayan bir açıklık mevcuttur. Kızlık zarının işlevsel bir fonksiyonu bulunmamaktadır. Herkesin göz, ağız ve burun yapıları nasıl farklıysa her kadının kızlık zarı da farklılık gösterebilmektedir. Bu farklılıklar damarsal yapısı, orta bölümde septa adı verilen ince duvarsal yapının varlığı ya da yokluğu, ince veya kalın kenarlı olması, elastik yapısındaki farklılıklara bağlı olarak yapısal çeşitliliği oldukça fazladır.

Öncelikle bekaret testini bir kişi gerçekleştiremez. En az iki kişi olunmalıdır.

 Düz bir zemin üzerinde klitorisin ve vajina deliğinin etrafındaki dudaklar açılır. Bu dudaklara iç dudaklar ismi verilmektedir. Az önce sözünü ettiğimiz dudaklar dış dudaklar olarak nitelendirilmiştir.

Labium minus denilen dudaklar aralandıktan sonra vajina deliği hassas bir şekilde üst taraftan tutarak yukarı doğru kaldırılır.

 Bu süreç tamamlandıktan sonra (kızlık zarı muayenesi) bekaret testi yapılan kişiden ıkınması istenir. Ikınmasının nedeni tamamen doğaldır. Çünkü kızlık zarı bazı kadınlarda daha geri de olabilir. Ikınma esnasında kızlık zarı vajina deliğine doğru esner. Böylece daha net sonuçlar ortaya konulmaktadır.

 Belirginleşen kızlık zarı hiçbir şekilde dokunulmadan ya da müdahale edilmeden kontrol edilir. Gözünüz eğer sümüklü bir yapıyı seçebiliyorsa kişinin bekareti bozulmamış kızlık zarı delinmemiş demektir.

BEKARET TESTİ

Bekaret testinde acı veya ağrı duyulmaz. Tabi söylemekte fayda var ki evde bekaret testi yapmak sağlıklı bir işlem değildir. Bu işlemi doktorda yaptırmak çok daha sağlıklıdır. Bunun yanı sıra eğer resmi bir belge gerekliyse bunu sadece kadın doğum uzmanı, adli tıp uzmanı ve jinekologlar gerçekleştirebilir.

Bekaret testinde verilen belge sadece verildiği an için geçerlidir. Bir dakika sonrasında bile bir geçerliliği yoktur.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal