Bebeklere nar ve nar suyu verilir mi, ne zaman verilmeli? Uzmanlar narın bebeklere faydasını açıkladı

Uzmanlar bebeklerde ilk altı ay anne sütü sonrasında sınırlı şekilde meyve suyu verilmesini tavsiye ediyor. Peki, bebeklere nar suyu vermenin zararı var mıdır? Bebeklerde nar ve nar suyu tüketimi hangi aydan sonra başlamalı? İşte detaylar...

29.06.2022-09:07 - (Son Güncelleme: 29.06.2022-09:07) Bebeklere nar ve nar suyu verilir mi, ne zaman verilmeli? Uzmanlar narın bebeklere faydasını açıkladı

Bebeklerde altınca ay ve sonrasında katı gıdalara geçiş yapılmalı. Bebekler narı hiçbir şekilde tane halinde yememeli. Suyu çıkarılarak verilmesi bebekleri boğulma gibi tehlikelerden korur.

Bebeklere nar suyu vermek doğru mu?

Bebekler 8-10 aylarına geldiklerinde nar suyu verilmeye başlanabilir. Ancak bebeklere nar suyu vermeden uzmana danışmak her zaman daha iyidir.

Soru: Yedi aylık bebeğim var, nar suyu versem bir şey olur mu?

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. İlhan Asya Tanju cevaplıyor: Evet verin. Tadını beğenmezse zorlamayın, birkaç hafta içinde tekrardan vermeyi deneyin.

bebeklere nar ne zaman verilmeli

Soru: Yeni doğmuş bebeğe anne sütünden önce bir çay k. taze nar suyu verildiğinde, bebeğin gaz sorunu önlenirmiş. Böyle bir şey var mı?

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Aydın cevaplıyor: Nar suyunun öyle bir yararı ne yazık ki yok, yani doktor önerisi olmadan ilaç ya da bu tarz yöntemleri uygulamayın.

Soru: Beş aylık bebeğime nar suyu içirsem zararı olur mu?

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Aydın cevaplıyor: Altı ay öncesinde ek olarak hiçbir şey vermeyin.

Narın bebekler üzerindeki faydaları neler?

- Antioksidan zengini nar bebeklerin bağışıklığını güçlendirir

- İltihap engelleyici özelliğiyle bebeklerde görülecek bakteriyel hastalıkların önüne geçer

- İshal kontrolü sağlar

- Mideyi yatıştırır

- Diş çıkaran bebeklerde sakinleştirici etkisi gösterir

 narın bebeklere faydaları

Bebeklere nar suyu nasıl verilmeli?

Narı süzgece koyarak, parmaklarınız ya da kaşık yardımıyla bastırarak suyunu çıkarın. Çıkardığınız nar suyunu biberona koyarak bebeğinize verin.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal