Bebeklere Çikolata Ne Zaman Verilmeli?

Çocuklar çikolatayı çok sever ve sürekli yemek ister ancak uzmanlar, 2 yaşından küçük çocuklara çikolata vermenin sağlık açısından doğru olmadığını söylüyor. Peki çocuklara çikolata ne zaman verilmeli?

09.02.2019-11:17 - (Son Güncelleme: 09.02.2019-11:10) Bebeklere Çikolata Ne Zaman Verilmeli?

Çocuklar çikolatayı çok sever ve sürekli yemek ister ancak uzmanlar, 2 yaşından küçük çocuklara çikolata vermenin sağlık açısından doğru olmadığını söylüyor. Peki çocuklara çikolata ne zaman verilmeli? İşte detaylar...

Çikolata Vermek İçin 24 Ay Bekleyin

Yetişkinlerin bile çok severek yediği çikolatayı çocukların sevmemesi mümkün mü? ancak çocuklara çikolata yedirmek için 2 yaşına gelmesini beklemelisiniz. İçerisinde bulunan 'teobramin', bebekler için uygun bir madde olmadığından dolayı yan etki gösterebilir. Bebeğiniz iki yaşına geldiği zaman azar azar olmak kaydıyla çikolata verebilir ve bazı gelişimlerine katkı sağlayabilirsiniz.

Çikolatanın çocuk gelişimine katkıları:

- İçerisindeki flavanol maddesi bilişsel becerisini destekler ve hafızayı güçlendirir.

- Kalp ve kan damarı sağlığı üzerinde olumlu etkileri bulunur.

- Endorfin hormonunun üretimini arttırarak bebeğin mutlu hissetmesini sağlar.

Evde Kendiniz Yapın

Uzmanlara göre, bebeğine çikolata tattırmak isteyenler için en uygun çikolata şekersiz çikolatalı süttür. Dışarıda hazır olarak satılan bitter çikolatalı ya da sütlü çikolatalı ürünler yerine evde kendinizin çikolatalı süt yapması daha uygun olur.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal