Bebeklerde Göz Çapaklanması Nedenleri Nelerdir?

Evimizin neşesi bebeklerimizin gözlerinde kızarıklık, şişme gibi komplikasyonlarla kendini gösteren göz çapaklanması neden olur? Bebeklerin gözünde meydana gelen çapaklanmanın kaynağı nedir? Bebeklerde göz çapaklanmasının tedavisi nasıldır? Tüm merak ettiğiniz soruların yanıtı haberin detayında...

15.04.2018-01:32 - (Son Güncelleme: 15.04.2018-00:56) Bebeklerde Göz Çapaklanması Nedenleri Nelerdir?

Evimizin neşesi bebeklerimizin gözlerinde kızarıklık, şişme gibi komplikasyonlarla kendini gösteren göz çapaklanması neden olur?  Bebeklerin gözünde meydana gelen çapaklanmanın kaynağı nedir? Bebeklerde göz çapaklanmasının tedavisi nasıldır? Tüm merak ettiğiniz soruların yanıtı haberin detayında...

BEBEKLERDE GÖZ ÇAPAKLANMASININ NEDENLERİ

Bebeklede oluşan göz çapaklanması ailelerin sıkça karşılaştığı bir sağlık sorunudur. Gözlerde kızarma, şişme, kirpiklerin birbirine yapışması ve akan iltihap göz çapaklanmasının en yaygın belirtileridir. 

Bebeklerin gözünde oluşan göz iltihabı, göz yaşı kanalının tıkanması, göz nezlesi, alerji, sünizit ve üst solunum yolu rahatsızlıkları bebeklerde göz çapaklanmasına neden olur.

BEBEKLERDE GÖZ ÇAPAKLANMASININ TEDAVİSİ 

Öncelikle aile bebeği bir göz dokturuna kontrole götürmelidir. Çapaklanma iltihabi bir reaksiyondan kaynaklanıyorsa doktor tarafından antibiyotik önerilir.

Evde pamuklu bir bezi ıslatarak bebeğinizin gözlerini dikkatlice temizleyin.

Bebeğinizin göz yaşı kanallarının tıkalı olması ihtimaline karşın ellerinizi temizledikten sonra masaj yapın. Gözden başlayarak burunun yanlarına doğru düzenli olarak yapacağınız masaj çapaklanmayı azaltacaktır.

Bebeğinizin doktoruna danıştıktan sonra anne sütünü bebeğinizin gözlerine damlatabilirsiniz. Anne sütü doğal antibiyotik olduğu için iltihabın giderilmesine ve çapaklanmanın yavaş yavaş ortadan kalkmasına neden olacaktır.

Bunlar dışında göz çapaklanmasını geçirmek için doktorun önerdiği merhem ve göz damlalarını kullanabilirsiniz. 

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal